Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija traukiasi iš Jungtinių Tautų turizmo agentūros

Rusija traukiasi iš Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos (JTPTO), ši agentūra pranešė trečiadienį prieš balsavimą dėl Maskvos narystės sustabdymo dėl Kremliaus invazijos į Ukrainą.
Lagaminas
Lagaminas / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Turizmas

„Rusija paskelbė apie savo ketinimą pasitraukti iš UNWTO“, – per „Twitter“ parašė UNWTO atstovai ir pridūrė, kad šalies narystės sustabdymas „įsigalioja nedelsiant“.

Kovą ši agentūra pareiškė, kad nori sustabdyti Rusijos narystę dėl invazijos į Ukrainą.

Kad sprendimas įsigaliotų, jam turi pritarti du trečdaliai 159 valstybių narių per dviejų dienų trukmės neeilinę Generalinės Asamblėjos sesiją, trečiadienį prasidėjusią Madride.

Pasak JTPTO, balsavimas šiuo klausimu vis tiek įvyks, nepaisant Rusijos ketinimų savanoriškai trauktis iš organizacijos, kad valstybės narės galėtų „išsakyti savo nuomonę“.

Agentūra pažymėjo, kad tai pirmas kartas, kai svarstomas vienos iš jos narių suspendavimas.

„Mūsų įstatai aiškūs: skatinti turizmą už taiką ir visuotinę pagarbą žmogaus teisėms“, – „Twitter“ parašė generalinis sekretorius Zurabas Pololikašvilis.

„Tik to besilaikančios narės gali būti JTPTO narės“, – pabrėžė buvęs Sakartvelo ekonomikos plėtros ministras, kurio šalį 2008 metais užpuolė Rusija.

Ši tarptautinė institucija, skatinanti turizmą ir tarptautinę prekybą, nuo pat įkūrimo 1975 metais yra įsikūrusi Madride.

Beveik 150 darbuotojų turinti JTPTO įspėjo, kad konfliktas Ukrainoje uždels netolygų pasaulinio turizmo sektoriaus atsigavimą nuo COVID-19 pandemijos padarinių.

Agentūros skaičiavimais, vien dėl Rusijos ir Ukrainos išvykstamųjų kelionių trikdymo šiemet gali būti prarasta iki 14 mlrd. dolerių (13,2 mln. eurų) pajamų iš turizmo. Šių nuostolių poveikį turėtų labiausiai pajusti salos ir pakrančių vietovės.

Vasario 24 dieną prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, tūkstančiai žmonių žuvo ar buvo sužeisti, ištisi miestai ir gyvenvietės virto griuvėsiais, o daugiau kaip 5 mln. ukrainiečių teko bėgti į užsienį.

Maskva savo veiksmus vadina „specialiąja karine operacija“ ir teigia, kad tokiu būdu siekiama nuginkluoti Ukrainą ir apsaugoti ją nuo nacizmo įtakos.

Tuo metu Kyjivas ir jį remiančios Vakarų valstybės laiko tokį paaiškinimą išgalvotu pretekstu neišprovokuotam karui, o Kremlių kaltina siekiu užgrobti teritorijų.

Kremliaus karinė kampanija pakurstė nerimą, kad Europoje gali kilti platesnis konfliktas, neregėtas nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai