Su 15 diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos akcijų birža pirmadienį neatsidarys

Pirmadienį po Vakarų šalių paskelbtų griežtų sankcijų į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai, rublis sminga žemyn, o Rusijos akcijų biržos nutarta iš viso neatidaryti.
Akcijų birža
Akcijų birža / 123RF.com nuotr.

Pirmadienį ryte skelbta, kad Rusijos akcijų biržos darbo pradžia vėlinama. Vėliau, kaip rašo „Marketwatch“, Rusijos centrinis bankas pranešė, kad akcijų birža pirmadienį liks uždaryta. Vasario 28-ąją Maskvos biržoje nuspręsta neatidaryti prekybos akcijomis ir išvestinėmis finansinėmis priemonėmis (IFP).

Ar birža atsidarys antradienį, bus pranešta vėliau.

Kaip rašo BNS, pasak RCB spaudos tarnybos pranešimo, prekybos šiose Maskvos biržos rinkose antradienį perspektyvos bus paskelbtos RCB interneto svetainėje iki kovo 1-osios 9 val. Maskvos laiku.

Rusijai atnaujinus prekybą akcijomis, laukiamas didžiulis šios šalies finansų rinkos nuosmukis.

Pasak „Interfax“, Rusijos rublio kursas Maskvos biržoje pirmadienio vidurdienį pasiekė naujus istorinius minimumus – 122 rubliai už eurą ir beveik 110 rublių už JAV dolerį.

Nuo pat prekybos sesijos pradžios leistinos rublio kurso svyravimo ribos kelis kartus buvo plečiamos, jam sparčiai smingant žemyn.

Palyginti su ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje užfiksuotu rublio kursu, jis pirmadienį nukrito 31 proc. prieš eurą ir 31,5 proc. prieš JAV dolerį.

JAV dolerio kaina Maskvos biržoje pirmadienio vidurdienį buvo 30,7 proc., o euro – 30,3 proc. didesnė už galiojantį oficialų rublio kursą.

„Interfax“ kalbinti rinkos ekspertų pažymi, jog rublis vertės antirekordus vieną po kito „gerina“, nes Rusijos centrinio banko ir Finansų ministerijos priemonės kol kas neįveikia panikos rinkoje bei jos inertiškumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai