Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos bankas kilstelėjo bazines palūkanas iki 5,5 proc.

Rusijos centrinis bankas penktadienį, kaip ir buvo tikėtasi, bazinių palūkanų normą kilstelėjo 0,5 procentinio punkto iki 5,5 proc. metų palūkanų.
Maskva per pandemiją
Maskva per pandemiją / Imago / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rusija Bankas

Toks sprendimas atitiko šalies analitikų prognozes. Finansų ekspertai vienbalsiai pranašavo jų didinimą, o jų nuomonės, kiek – ketvirčiu punkto ar puse punkto, į didžiąją pusę pasislinko po to, kai statistikos tarnyba „Rosstat“ anksčiau šią savaitę paskelbė, jog metų infliacija gegužę pasiekė 6 procentus.

Anot reguliuotojo, tiek Rusijos, tiek ir viso pasaulio ekonomika atsigauna sparčiau nei tikėtai, o vartojimo kainų augimas viršija prognozes.

„Sustiprėjęs infliacinis spaudimas baigiant ekonomikai atsigauti gali sukelti reikšmingesnį ir labiau ilgalaikį infliacijos nukrypimą virš tikslo. Tai skatina sprendimus ir dėl tolesnio bazinių palūkanų didinimo“, – pažymima pranešime.

Centrinis bankas prognozuoja, jog metų infliacija Rusijoje prie 4 proc. tikslo grįš 2022-ųjų antrąjį pusmetį (anksčiau prognozuotas ateinančių metų vidurys), o šalies ekonomika ikikrizinį lygis pasieks antrąjį šių metų ketvirtį.

Tai jau trečias šiais metais Rusijos bazinių palūkanų didinimas nuo istorinio minimumo – 4,25 procento. Kovą jos buvo kilsteltos 0,25 punkto, balandį – 0,5 punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento