Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos muitinės duomenys: iš Lietuvos daugiausia importavo Kaliningradas

Rusijos muitinės duomenys rodo, kad Kaliningrado regionas buvo vienintelė Rusijos sritis, į kurią Lietuvos prekių eksportas pernai didėjo – po to, kai buvo paskelbtas embargas maisto produktams, kurių didžioji dalis keliavo į Maskvos ir Sankt Peterburgo miestus bei Maskvos regioną, šiemet iš Lietuvos daugiausia vežama mašinų ir įrenginių.
Kaliningradas
Kaliningradas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos muitinės tarnybos duomenimis, 2014 metais iš Lietuvos įvežta prekių už 1 mlrd. JAVdolerių. Daugiausia Lietuva eksportavo į Kaliningrado sritį – 35,3 proc. viso Rusijos importo iš Lietuvos. Į Maskvos miestą Lietuva išvežė 23,6 proc. produkcijos, Maskvos sričiai teko 11 proc., Sankt Peterburgo miestui 9,9 proc., o kitoms Rusijos sritims – 20,2 proc. iš Lietuvos į Rusiją įvežtų prekių, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Tačiau anot „Verslios Lietuvos“, šiuos duomenis reikėtų interpretuoti atsargiai -jie nesutaps su Lietuvos statistikos departamento pateikiamais eksporto duomenimis dėl importo ir eksporto apskaitos niuansų, taip pat vertėms nustatyti naudojamų skirtingų valiutų ir specifinių skirtingų šalių tarnybų statistikos rinkimo bei apdorojimo procedūrų. Iš Rusijos muitinės duomenų taip pat neįmanoma nustatyti, kiek prekių yra lietuviškos kilmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento