Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos vyriausybė sudarė ribojimo priemonių Turkijai sąrašą

Rusijos vyriausybė parengė ekonominių ribojimo priemonių Turkijai sąrašą, kurį planuoja paskelbti vėliau šiandien.
Maskva
Maskva / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Prašau visus atidžiai susipažinti su prezidento įsaku ir dokumentu, kurį šiandien paskelbs vyriausybė, kad būtų išvengta problemų ir klaidų, ir, esant būtinybei, pateikti patikslinimus“, – pasitarime su vicepremjerais pareiškė vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas.

Nuo 2016 metų visoms Rusijoje veikiančioms Turkijos statybos įmonėms naujų projektų bus leista imtis tik gavus specialius leidimus.

Vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius pasitarime kalbėjo, jog draudimas iš Turkijos importuoti daržoves ir vaisius įsigalios po kelių savaičių.

Vicepremjeras Igoris Šuvalovas sakė, jog šalies uostuose jau dabar griežtai tikrinami turkiškas prekes atgabenę laivai.

Komentuodamas ribojimo priemonių taikymą turkiškoms ne maisto prekėms I.Šuvalovas pareiškė, jog kol kas to neketinama daryti.

Pasak I.Šuvalovo, nuo 2016 metų visoms Rusijoje veikiančioms Turkijos statybos įmonėms naujų projektų bus leista imtis tik gavus specialius leidimus.

A.Dvorkovičius pridūrė, kad Turkijos vežėjams automobilių keliais išduotų leidimų skaičių numatyta sumažinti keturis kartus – nuo 8 tūkst. iki 2 tūkstančių.

„Tačiau gali būti panaikinti visi Turkijos vežėjams išduoti leidimai“, – sakė A.Dvorkovičius.

I.Šuvalovas kalbėjo, jog bevizio režimo su Turkija atšaukimas nuo sausio nereiškia, kad Turkijos piliečiams nebus leista atvykti į Rusiją.

Praėjusį ketvirtadienį Rusija pranešė nutraukianti kai kuriuos svarbius ekonomikos ir prekybos projektus su Turkija, įskaitant dujotiekio „Turkish Stream“ ir Akuju atominės elektrinės.

Lapkričio 24-ąją Turkijos oro pajėgos pasienyje su Sirija numušė Rusijos naikintuvą, galimai pažeidusį Turkijos oro erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas