Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Gentvilas: atliekų perdirbėjai Skaidiškėse tikrinami, žadama imtis veiksmų

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) vėl aiškinasi, ar atliekų perdirbimo įmonių Skaidiškių kaime, Vilniaus rajone, į aplinką skleidžiama tarša viršija normas, sako aplinkos ministras Smonas Gentvilas. Anot jo, jei ištyrus mėginius paaiškės pažeidimai, bus imtasi veiksmų.
Vilniaus pakraštyje, Žarijų gatvėje pradėjo veikti pakuočių skaičiavimo centras
Plastikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aplinkos apsaugos departamento darbuotojai buvo nuvykę, patikrinimai atlikti, tyrimai paimti, įrodymai renkami. Tikėkimės greitu metu bus ir atitinkami veiksmai“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė S.Gentvilas.

Skaidiškių gyventojai skundžiasi nemaloniais kvapais, anot jų, plastikas laikomas nesaugiai, jiems neteikiama informacija.

„Gaudysime už uodegos pažeidėjus (...) Bet reikia irgi suprati, kad į privačios įmonės teritoriją įeiti gali tik valstybės įgalioti inspektoriai, o ne privatūs asmenys“, – kalbėjo ministras.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Algirdas Butkevičius teigė šią savaitę buvęs Skaidiškėse, kur įmonės tvarko iš Skandinavijos atvežamas nešvaraus plastiko atliekas.

Jis piktinosi, kad į įmonę neįleidžiami nei bendruomenės nariai, nei politikai: „Pabuvus penkias minutes, išbūti ilgiau negalima. O šalia – namai, įstaigos“, – tvirtino A.Butkevičius.

Pasak jo, plastikas sukrautas po atviru dangumi: „Maža kibirkštėlė ir gali įvykti gaisras“.

Vilniaus rajono savivaldybė vasarą teigė, kad gavusi gyventojų skundų dėl Skaidiškių kaime veikiančių įmonių „EKO perdirbimas“ ir „Retroplast“ veiklos kreipėsi į valstybės institucijas.

Savivaldybės teigimu, įmonėms dėl gaisrinės saugos taisyklių pažeidimų skirta bauda, atliekami kiti patikrinimai.

Liepą savivaldybė kreipėsi į AAD, Aplinkos apsaugos agentūrą (AAA) ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą (PAGD)m kad šie įpareigotų įmones nedelsiant pašalinti aplinką teršiančias atliekas bei užtikrinti, kad jos būtų laikomos tinkamomis sąlygomis, taip pat prašė atlikti įmonių veiklos patikrinimą.

PAGD po neplaninio patikrinimo dėl gaisrinės saugos taisyklių pažeidimų įmonei skyrė administracinę nuobaudą.

Savivaldybė teigė tikrinanti, ar įmonių teritorijoje esantys statiniai atitinka reikalavimus ir naudojami pagal paskirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas