Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Skvernelis: valdančiųjų ginčai gali pakenkti RRF lėšų gavimui

Jei valdančiųjų ginčai dėl atnaujinto ekonomikos gaivinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ tęsis, Lietuva gali prarasti Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) lėšas, sako Seimo opozicijoje esančios demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gali turėti esminės įtakos. Jeigu Laisvės partija laikysis tokios savo pozicijos, tai priimti įstatymų, reikalingų, kad būtų tos lėšos gautos, tikrai galimybių nėra“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė S.Skvernelis.

„Iškyla reali grėsmė valstybės finansams ir tai labai svarbu, nes skolinimosi tokio, kaip galėjo švaistytis prieš trejus metus, nebebus, reikės dar daugiau grįžti į fiskalinės drausmės lauką, dar dagiau (lėšų – BNS) reikės aptarnauti brangias paskolas, kurių prisiskolino ši Vyriausybė ir kaštai bus didžiuliai. Ir kada negali pakeisti arba atlaisvinti nacionalinių pinigų nacionaliniame biudžete svarbiems socialiniams klausimams spręsti juos perdengiant europiniais pinigais, kurių tu negausi, tai yra aplaidumas didžiulis šios Vyriausybės“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Vyriausybė pirmadienį pritarė su Europos Komisija (EK) suderintam atnaujintam ekonomikos gaivinimo planui „Naujos kartos Lietuva“, nepaisant su Briuseliu išsiskyrusių nuomonių dėl mokesčių reformos terminų atidėjimo.

Naujasis planas yra papildytas naujomis investicijomis, jį sudarys 2,3 mlrd. eurų europinių dotacijų bei 1,55 mlrd. eurų paskolų.

Vyriausybėje sprendimas priimtas prieš jį balsavus ekonomikos ir inovacijų ministrei, Laisvės partijos lyderei Aušrinei Armonaitei ir šios partijos deleguotam susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui. A.Armonaitė siūlė toliau derėtis su EK dėl su mokesčiais susijusių rodiklių peržiūros.

Su plane „Naujos kartos Lietuva“ įsipareigojimų vykdymu susijęs RRF lėšų gavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas