Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saldainių skardinės dėžutės dugne – tūkstančius kainuojantis radinys: keliaus ant aukciono stalo

Neseniai saldainių skardinės dėžutės dugne buvo rastas unikalus, tūkstančius kainuojantis daiktas, skelbia foxnews.com. Neįtikėtinai reta Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Nepriklausomybės deklaracijos paskelbimo metų nukaldinta moneta buvo aptikta Jungtinėje Karalystėje.
Reta moneta
Reta moneta / Stop kadras

Glosteršyre (Anglija) įsikūrę aukcionų namai „Wotton Auction Rooms“, vertindami privataus pardavėjo atvežtus daiktus, kurie buvo sudėti į skardinę saldainių dėžutę, neseniai aptiko seną monetą.

Aukciono organizatorius Josephas Trinderis sakė, kad moneta yra 38 mm skersmens kontinentinis doleris, pagamintas iš alavo ir nukaldintas 1776 m., praneša SWNS.

„Ši moneta – tai atradimas, kuris iki šiol yra vienas iš penkių geriausių mano karjeros atradimų ir kurį tikisi rasti kiekvienas aukciono rengėjas visoje šalyje“, – prisipažino J.Trinderis.

Šios monetos tiražas buvo ribotas – jos pagaminta tik 6 000 vienetų, o šiandien jų likę tik 100, skaičiavo SWNS.

Atsižvelgiant į monetos retumą, ji buvo nugabenta atgal į Jungtines Valstijas, kur Sarasotoje (Floridos valstija) įsikūrusi Numizmatikos garantijų bendrovė (Numismatic Guaranty Company – angl.) nustatė jos autentiškumą ir patvirtino, kad ji yra tikra.

„Ją ištyrė specialistų komitetas, ji buvo patikrinta rentgeno spinduliais ir atlikti kiti moksliniai testai, ir prieš kelias dienas su džiaugsmu gavome pranešimą, kad ji yra tikra“, – SWNS sakė J.Trinderis.

Jis pridūrė, kad pagalvojus, kad tai yra [Amerikos] Nepriklausomybės deklaracijos paskelbimo metų moneta ir kad ji rasta Jungtinėje Karalystėje, tai yra unikalu.

J.Trinderis teigė, kad aukciono namai nėra patvirtinę, jog Jungtinėje Karalystėje būtų rastas kitas šios monetos egzempliorius.

„Minėtoje dėžutėje buvo tikrai įdomių eksponatų, pavyzdžiui, auksinių monetų ir kitų vertingų daiktų, tačiau šios lobių skardinės dugne radome šią nuostabią kontinentinio dolerio monetą“, – pridūrė pašnekovas.

Moneta bus parduodama spalio 3 d. „Wotton Auction Rooms“ aukcionų salonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi