Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Salv“ – klientų patikros ir prevencijos paslaugų licencija

Estijos reguliavimo technologijų įmonė „Salv“ galės teikti uždarųjų klientų patikros ir prevencijos paslaugas. Teigiama, kad tai leis geriau kovoti su pinigų plovimu.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Latvijos valstybinė duomenų inspekcija suteikė įmonei atitinkamą licenciją – ji atveria kelią finansų įstaigoms bendradarbiauti, kai nustatoma ar įtariama nusikalstama veikla, – jos galės įspėti savo partnerius ir kitas bendroves apie finansinius nusikaltimus, pranešė bendrovė.

„Licencijos gavimas atkreips tiek esamų, tiek būsimų klientų Baltijos šalyse ir visoje Europoje dėmesį į tai, kad finansinių paslaugų bendruomenė nuo šiol gali vieningai kovoti su finansiniais nusikaltimais“, – pranešime teigė „Salv“ verslo plėtros vadovas Lietuvai Justas Valentinavičius.

Anot jo, Lietuvoje kol kas nėra aiškiai apibrėžta tvarka, kaip teikti tokias paslaugas. 

„Turime keliolika klientų iš Lietuvos, būsime pasiruošę papildyti savo sprendimų kovoti su finansiniais nusikaltimais pasiūlą iškart, kai tik atsiras tokia galimybė“, – teigė J. Valentinavičius.

Galimybių tam, anot „Salv“ atstovo, atsirastų priėmus Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisas – to tikimasi sulaukti šiemet. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas