Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB bankas siūlys galimybę investuoti ir taupyti vienu metu

SEB bankas pristato naują galimybę investuoti ir taupyti norintiems gyventojams. Jie galės pradėti investuoti, naudodamiesi investicijų robotu SEB mobiliojoje programėlėje, ir dalį lėšų kaupti terminuotojo indėlio, kurio palūkanos 0,5–1 proc., sąskaitoje, rašoma SEB banko pranešime spaudai.
„SEB“ bankas
„SEB“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Statistika rodo, kad Lietuvoje gyventojai pinigus vis dar labiausiai yra linkę laikyti sąskaitose – per COVID pandemiją pastebimai padaugėjo jose laikomų gyventojų lėšų.

Nors pastaruoju metu sąskaitose laikomos sumos kiek mažėja, tačiau jų vis dar yra 2,4 proc. daugiau negu prieš metus. Kita vertus, išbandyti naujas investavimo galimybes klientai taip pat yra linkę. Nuo to laiko, kai SEB mobiliojoje programėlėje pristatėme investicijų robotą, juo Baltijos šalyse pasinaudojo 13 tūkst. klientų, iš kurių apie 6 tūkst. Lietuvoje, o į investicinius fondus investuojančių klientų per metus padaugėjo 15 procentų.

Todėl, pristatydami naują paslaugą, norime sudaryti klientams dar geresnes sąlygas taupyti ir paskatinti susipažinti su investavimu“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Anot jos, pastaruoju metu vyraujant didesniam neapibrėžtumui finansų rinkose, gyventojai yra labiau linkę susilaikyti nuo investavimo sprendimų negu prieš prasidedant Rusijos karui Ukrainoje. Tai rodo ir SEB banko atliekamos apklausos – investuoti tiek pat, kiek anksčiau, arba daugiau per ateinantį pusmetį planuoja 27 proc. apklaustųjų, kai vasario mėnesį, iki karo, tokius planus puoselėjo 35 proc. gyventojų.

„Investuojant svarbios kelios taisyklės – investuoti periodiškai, pradėti kuo anksčiau ir nuosekliai laikytis savo strategijos, net ir esant didesniam neapibrėžtumui. Gyventojams, kurie šiuo metu svyruoja ir nėra tikri, ar norėtų turimas santaupas investuoti, siūlome sprendimą pusę sumos skirti investicijoms, o kitą pusę – taupyti, jei pinigų dėl nenumatytų priežasčių prireiktų greičiau“, – teigia E.Dovbyšienė.

Gyventojai, norintys vienu metu ir investuoti, ir taupyti, kviečiami registruotis į nuotolinę investavimo konsultaciją su banko specialistais. Minimali suma, pusę kurios galima padėti kaip terminuotąjį indėlį, kurio palūkanos 0,5–1 proc., o kitą pusę – investuoti, yra 5 tūkst. eurų. Įprastos SEB banko terminuotųjų indėlių palūkanos šiuo metu yra 0,2 procento.

Investicijoms skirta suma bus nukreipiama į vieną iš investicijų roboto siūlomą SEB grupės investicinį arba ETF portfelį, kuris bus parinktas pagal kliento pateiktą informaciją ir jam priimtiną riziką.

Už rekomendaciją, pateiktą naudojantis investicijų robotu, mokesčiai nebus taikomi. Nusprendus investuoti į rekomenduojamą fondą, bus taikomi investavimo į fondą įkainiai, t. y. administravimo (0,30–0,42 proc.) ir fondo valdymo mokesčiai (0,21–0,79 proc.), kurie bendrai gali sudaryti 0,51–1,21 proc. investuotos sumos per metus. Vertybinių popierių pardavimo pajamos turi būti deklaruojamos, o investavimo pelnas gali būti apmokestinamas gyventojų pajamų mokesčiu.

SEB bankas primena, kad investicijos yra susijusios su rizika. Išsamiau su SEB banko paslaugomis, finansinėmis priemonėmis ir su jomis susijusia rizika galite susipažinti čia. SEB bankas rekomenduoja susipažinti su taikomomis sąlygomis ir prireikus pasikonsultuoti su banko specialistu.

SEB banko užsakymu bendrovė „Norstat“ apklausą atliko 2022 metų rugsėjį, apklausta po 1000 Lietuvos gyventojų, kurių amžius – 18-74 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito