Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SEB ir DNB traukiasi iš derybų dėl Ūkio banko

Savaitgalį DNB banko atstovai informavo Ūkio banko laikinąjį administratorių Adomą Ąžuolą Audicką, kad atsisako galimybės dalyvauti pertvarkant šį banką. SEB taip pat pranešė apie pasitraukimą iš derybos dėl laiko ir informacijos stokos. Apie tai skelbia „Verslo žinios“.
Ūkio bankas
Ūkio bankas / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

SEB banko atstovas Arvydas Žilinskas patvirtino, kad ir šis bankas atsisako dalyvauti šiame projekte. „Mūsų derybos dėl ŪB turto bei įsipareigojimų perėmimo nevyksta. Mes nedalyvaujame tolesniuose šio proceso etapuose dėl informacijos ir laiko trūkumo“, – pranešė jis.

Audrius Barštys, banko „Finasta“ generalinis direktorius, išsisuko nuo tiesaus atsakymo, ar šis bankas lieka dalyvauti ŪB pertvarkymo procese.„Mums įdomios visokios galimybės, tačiau tik nuo Lietuvos banko apsisprendimo priklauso, ar liksime toliau šiame procese“, – sakė „Finastos“ vadovas.

Praėjusį penktadienį Lietuvos bankas pranešė, kad be Šiaulių banko dar trys komerciniai Lietuvoje veikiantys bankai pareiškė pirminį susidomėjimą dalyvauti Ūkio banko pertvarkymo procese. Skelbta, jog tai buvo DNB, SEB ir „Finasta“ bankai.

Iš viso A.Audickas kreipėsi į 14 Lietuvoje veikiančių bankų ir užsienio bankų skyrių, siūlydamas apsvarstyti galimybę dalyvauti derybose dėl galimo Ūkio banko įsipareigojimų, turto, teisių ir sandorių perėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?