Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Seenext“ palygino kainas: pigiausias prekių krepšelis „Lidl“, brangiausias – „Rimi“

Slapto pirkėjo tyrimų agentūra „SeeNext“vertina, kad 29 dažno vartojimo prekių krepšelis kainuoja nuo 32,6 iki 35,95 eurų, ir pigiausiai jį galima įsigyti prekybos tinkle „Lidl“, o brangiausiai – „Rimi“.
Maisto produktai
Maisto produktai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Tyrimas atliktas liepos 2 dieną, o jam parinktas 29 prekių krepšelis, kurį sudarė bananai, agurkai, arbūzas, grikių, ryžių kruopos, spagečiai, saulėgrąžų aliejus, cukrus, juodasis šokoladas, kava, arbata, batonas, kiaušiniai, vištienos krūtinėlės filė, broileris, dešrelės ir pan. Dažnai vertinama pigiausio produkto kaina.

Atlikto tyrimo duomenys rodo, jog brangiausiai tektų apsipirkti „Rimi“ prekybos tinkle – čia tokio krepšelio kaina 35,75 euro. „Iki“ tas pats prekių rinkinys kainuotų 34,74 Eur, „Norfoje“ – 33,56 Eur, „Maximoje“ – 32,85 Eur, „Lidl“ – 32,82 Eur.

Atliktas tyrimas leidžia manyti, jog pigiausiai dažno vartojimo prekių krepšelį gali įsigyti vilniečiai, savo miesto parduotuvėse už minėtąsias prekes sumokėdami vidutiniškai 33,83 eurus, o daugiausiai už analogišką prekių krepšelį sumokėtų šiauliečiai, kuriems vidutiniškai tektų išleisti apie 34,17 eurų.

Pieno produktus už mažiausią kainą siūlo „Lidl“ ir „Maxima“ prekybos tinklai, tuo metu brangiausiai šiuos produktus tektų įsigyti „Norfa“ tinklo parduotuvėse. Pigiausiai mėsa parduodama „Lidl“ parduotuvėse, o brangiausiai ji kainuoja „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvėse. Pigiausių grūdinių produktų reikėtų ieškoti „Maxima“ ir „Rimi“ prekybos vietose, o daugiausia pinigų už minėtuosius produktus reikėtų sumokėti apsiperkant „Lidl“ tinklo parduotuvėse. Pigiausių gėrimų galima įsigyti „Lidl“ ir „Maxima“ tinklo parduotuvėse, o brangiausiai šios kategorijos prekės kainuoja „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvėse.

Likusieji produktai už patrauklias kainas gali būti įsigyti „Norfa“ tinklo prekybos vietose, o daugiausia už juos tektų sumokėti apsiperkant IKI parduotuvėse, teigiama tyrimo apžvalgoje.

Slapto pirkėjo tyrimų agentūra SeeNext liepos 2 d. atliko tyrimą, kurio metu buvo lyginamos prekių kainos penkiuose skirtinguose prekybos centruose: „Maxima“ (3-jų X, o Panevėžyje – 2-jų X), „Lidl“, „Rimi“ (Hypermarket), IKI bei „Norfa“ (XL). Tyrimas buvo atliktas šių tinklų parduotuvėse, įsikūrusiose penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Tokios išvados nebūtinai atspindi tas kainas, kurias prekybos tinkluose galima gauti perkant mėgstamus produktus, kadangi lygintos ne tik pigiausių produktų kainos, tačiau taip pat nebuvo vertinamos ir akcijos, nuolaidos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas