Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 11

Linksta griežčiau tramdyti triukšmadarius: už švilpavimą gyventojams tektų susimokėti ir 200 eurų

Seime kelią skinasi idėja griežčiau bausti už triukšmavimą viešose vietose ir namuose. Baudos grėstų ir triukšmadariams, ir įmonių vadovams, kai vieša rimtis trikdoma jų patalpose.
Triukšmas
Triukšmas / 123RF.com nuotr.

Jeigu Seimas tokias pataisas priims, didėtų baudos už triukšmavimą viešose vietose, o vakaro ir nakties metu – gyvenamosiose vietose, įmonėse, įstaigose.

Seimas šią savaitę po svarstymo pritarė tokioms Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms ir dėl jų balsuos iki atostogų. Liberalas Andrius Bagdonas piktinosi, kad šios kadencijos Seimas tęsia draudimų politiką.

„Praėjusioje kadencijoje Seimas pagarsėjo kaip draudimų politiką vykdantis Seimas, tačiau matome ne vieną iniciatyvą ir šiame Seime, kuomet tą politiką norima tęsti“, – parlamento salėje teigė jis.

Pasak jo, dabar siūloma bausti žmones, „jeigu jie sušuks, sušvilps, o galbūt uždainuos gatvėje, parke ar paplūdimyje sušvilps savo augintiniui“ nuo 19 val., kai dar nėra ramybės metas.

Pataisos numato, kad baudos grėstų už šauksmus, švilpimą, garsų dainavimą arba grojimą ar kitus triukšmą keliančius veiksmus gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas