Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas prašo laikinųjų ministrų nepasirašinėti DNR plano sutarčių

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) prašo ministerijas susilaikyti nuo skubotų sutarčių pasirašymo dėl Ateities dėl ateities ekonomikos DNR plano įgyvendinimo.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kad netrukus pradės darbą naujai suformuota Vyriausybė, prašau šiuo metu laikinai einančių ministrų nepriiminėti skubotų sprendimų dėl Ateities ekonomikos DNR plano įgyvendinimo ir nepasirašinėti sutarčių dėl naujų programų ir projektų įgyvendinimo“, – teigiama ketvirtadienį ministerijoms išsiųstame Seimo BFK pirmininko Mykolo Majausko pasirašytame prašyme.

Jame taip pat nurodoma, kad naujai suformuota Vyriausybė artimiausiu metu pradės darbą ir priims atitinkamus sprendimus dėl esamų projektų tęstinumo ir naujų projektų finansavimo.

Seimo BFK pirmininkas M.Majauskas 15min tvirtino, kad šį mandagų prašymą išsiuntė dėl to, kad daug DNR plane numatytų projektų kelia pagrįstų abejonių, ar jie prisidės prie tvarios ekonomikos kūrimo, o kai kurie laikinieji ministrai skuba pasirašinėti projektus.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Mykolas Majauskas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Mykolas Majauskas

„Biudžeto ir finansų komitete girdėjome apie grandiozinius projektus, kaip senų dyzelininių automobilių perdirbimą į elektromobilius – tam numatyta 10 mln. eurų. Tai kelia nuostabą. Gal tai ir gerai, pamatysime, bet nereikia skubėti su įgyvendinimu“, – sakė M.Majauskas.

Kaip kitą klausimų sukėlusį projektą BFK pirmininkas minėjo siūlymą gaminti jodo tabletes gelbėjimui nuo COVID-19.

Laikinai stabdyti Vyriausybės birželį patvirtintą Ateities ekonomikos DNR planą, kol jį peržiūrės Seimo rinkimus laimėjusių centro dešinės partijų koalicijos formuojama nauja Vyriausybė, lapkričio viduryje ragino ir Lietuvos verslo konfederacija (LVK).

Tuo tarpu Finansų ministerija lapkričio 18 dieną ragino kitas ministerijas spartinti DNR plano investicijas. Ji prašė, kad kas mėnesį būtų išmokama bent po 5,5 proc. plane investicijoms numatytų lėšų, – nuo liepos šis rodiklis vidutiniškai siekė 3,3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai