Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo komitetas analizuos verslo kreditavimą, paramos priemones  

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį aptars verslo kreditavimo tendencijas ir valstybės finansinės paramos verslui priemones. 
 Mindaugas Lingė
Mindaugas Lingė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Mindaugas Lingė

Kaip BNS sakė komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, Lietuvos įmonės už paskolas moka vienas didžiausių palūkanų euro zonoje.

„Šiuo metu nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) ruošia verslui priemonių už beveik 3 mlrd. eurų, į kurias įeina ir planuojama RRF paskola. Posėdyje bus aptariamos planuojamos priemonės, siekiant pagelbėti verslui dėl išaugusių paskolų kaštų, kada būtų galima tikėtis pirmųjų priemonių paleidimo, kokiam terminui bus skolinama ir kokiems verslo sektoriams bus skolinama“, – teigė M. Lingė. 

Posėdyje dalyvaus Lietuvos banko, „Invegos“, Lietuvos bankų asociacijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Lietuvos verslo konfederacijos atstovai.  

Invegos“ vadovas bei valdybos pirmininkas Dainius Vilčinskas BNS anksčiau yra sakęs, kad 1 mlrd. eurų bus skirta vidutiniam ir stambiam verslui, žalinimui, skaitmeninimui ir naujoms investicijoms, 0,8 mlrd. eurų – atsinaujinančių energetikos išteklių vystymui, apie 300 mln. eurų – žemės ūkiui, 200 mln. eurų – daugiabučių renovacijai.

Dar šiek virš 200 mln. eurų iš Europos Sąjungos struktūrinių lėšų bus skirta tiek smulkiam, tiek stambiam verslui investicijų skatinimui įvairiose programose.  

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas