Sportas gyvai

Seimo opozicija dėl M.Navickienės kreipėsi į prokuratūrą

Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos iniciatyva ketvirtadienį Lietuvos Respublikos Seimo opozicinės frakcijos pasirašė kreipimąsi į LR generalinę prokurorę Nidą Grunskienę, kad būtų atliktas tyrimas dėl galimų su atsistatydinusios ministrės Monikos Navickienės vyro Mindaugo Navicko valdoma įmone „Litlab“ susijusių korupcijos rizikų, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Monikos Navickienės spaudos konferencija
Monikos Navickienės spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo opozicinių frakcijų nariams kilo įtarimų, kad už tam tikrų buvusios ministrės vyro Mindaugo Navicko valdomos įmonės „Litlab“ bei su ja susijusių asmenų veiksmų gali slypėti Baudžiamajame kodekse apibrėžta, tai yra, nusikalstama veika.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos narys Algirdas Stončaitis: „Istorija kuo toliau, tuo labiau tampa klampi. Visomis prasmėmis. Svarstytinos galimos pinigų plovimo, neteisėto praturtėjimo ir galimos politinės korupcijos rizikos. Atskiras klausimas kyla dėl valstybinės žemės sklypų galimai neatsakingo valdymo.“

Demokratų frakcijos „vardan Lietuvos“ seniūno Sauliaus Skvernelio ir kitų 4 opozicinių frakcijų atstovų pasirašytame kreipimesi į LR generalinę prokurorę Nidą Grunskienę primenami portale „DELFI“ išdėstyti faktai bei informacija apie UAB „Litlab“ kartu su nekilnojamojo turto vystymo kompanija „Eika“ statomą verslo centrą „ROD5“ šalia tarptautinio Vilniaus oro uosto esančioje 0,55 ha teritorijoje. Be to, straipsnyje teigiama, kad UAB „Litlab“ kelerius pastaruosius metus deklaravo minimalų, kelis tūkstančius eurų siekiantį pelną arba patirtus nuostolius. „Straipsnyje nurodoma, kad „Litlab“ dirba vos vienas darbuotojas, beje, 2023 m. įmonėje faktiškai mėnesiui buvo įdarbintas ir viešai aptarinėjamas už sukčiavimą teistas Vilhelmas Germanas. Šiuo metu įmonės direktorius ir savininkas yra Mindaugas Navickas, kuris kartu su Ieva Trinkūnaite yra „Crypto Economy Organisation“ valdybos nariai. Vyriausybės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija, įvertinusi verslininkę I.Trinkūnaitę, planavusią nupirkti UAB „Litlab“, gyvenančią su minėtu V.Germanu, pateikė išvadą, kad I.Trinkūnaitė, kaip investuotoja, neatitinka nacionalinio saugumo interesų.

„Prašome Lietuvos Respublikos Generalinę prokuratūrą įvertinti minimame straipsnyje pateiktą informaciją ir faktus dėl UAB „Litlab“ finansinių galimybių statyti tokios apimties verslo centrą, dėl galimų neteisėtų susitarimų bei kokiomis aplinkybėmis ir ar skaidriai UAB „Litlab“ su AB „Lietuvos oro uostai“ sudarė žemės sklypo nuomos sutartį, nuomos kainos dydžio pagrįstumą ir ar nebuvo padarytos LR Baudžiamajame kodekse numatytos nusikalstamos veikos, tokios, kaip neteisėtas praturtėjimas, neteisėta juridinio asmens veikla, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas ir (arba) organizavimas, ar kitos nusikalstamos veikos nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams, finansų sistemai, ekonomikai ir verslo tvarkai?“ – rašoma Seimo opozicinių frakcijų kreipimesi į Generalinę prokuratūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius