Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 19 /2013 03 15

Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda: mus domina tik sveikoji Ūkio banko dalis, nedrausti indėliai liks „blogajame“ banke

Šiaulių bankas pradėjo derybas su Lietuvos banku dėl Ūkio banko sveikojo turto perėmimo. Kol derybos nebus baigtos, indėlininkai pinigais naudotis negali. Kada derybos bus baigtos nėra aišku.
Audrius Žiugžda
Audrius Žiugžda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda antradienį patvirtino, kad pradėtos derybos dėl Ūkio banko perėmimo.

Jis pabrėžė, kad Šiaulių bankui įdomi tik sveikoji banko dalis.

„Suprantame visų norą ir rūpestį, kad visa tai įvyktų kuo greičiau. Stengsimės ir dėsime visas pastangas kuo greičiau susiderėti su administratoriumi“, – žurnalistams sakė A.Žiugžda.

Jo teigimu, Šiaulių bankas iki šio nėra matęs turto vertinimo ataskaitos, derybos esą bus sunkios.

„Tikimės, kad tai sukurs ir didelę vertę mūsų banko klientams, darbuotojams, akcininkams“, – sakė A.Žiugžda.

Šiaulių bankas ketina prisijungti gerąjį banką: „Jis ateis ir su įsipareigojimais. Pati struktūra yra tokia, kad „gerasis“ bankas, kuris pereitų mums, tai yra, visi drausti indėliai, o turto pusėje – sveikas banko turtas (sveikos paskolos, investicijos, grynieji pinigai, vertybinių popierių portfelis).“

Nedrausti indėliai liks „blogajame“ banke, – sakė A.Žiugžda.

Šiaulių bankas, jei prisijungs Ūkio banką, turės didinti savo įstatinį kapitalą. Kiek, kol kas nėra aišku.

„Esame finansiškai stiprūs įvykdyti šitą sandorį. Mūsų pagrindinis akcininkas Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas palaiko, su sąlyga, kad derybos bus sėkmingos, šitą žingsnį, yra pasiruošęs mums sustiprinti kapitalo bazę. Sugebėtume tą padaryti“, – aiškino banko atstovas.

„Nedrausti indėliai liks „blogajame“ banke“, – sakė A.Žiugžda. Vadinasi, indėlininkai, kurių Ūkio banke laikyta suma viršijo 100 tūkst. eurų, dalies pinigų greičiausiai neatgaus. Tokių indėlininkų nebus daug. Lietuvos banko duomenimis, tik maždaug 0,3 proc. Indėlių Ūkio banke buvo nedrausti.

Primename, kad pirmadienį Lietuvos banko valdyba įpareigojo laikinąjį administratorių Adomą Audicką pradėti derybas dėl Ūkio banko prijungimo prie Šiaulių banko.

Nuspręsta banką skaidyti į „gerąjį“ ir „blogąjį“ bankus. Geroji dalis bus perduota Šiaulių bankui, blogoji bankrutuos. Kas bus perkelta į gerąjį banką, kol kas nėra aišku. Dėl to yra deramasi.

Kol nesutarta, indėlininkai savo pinigais disponuoti negali. Savo lėšų pasiimti negalima bus tol, kol vyks derybos dėl Ūkio banko perėmimo. Kada jos bus baigtos, nėra prognozuojama. Lietuvos banko atstovai pirmadienį išreiškė viltį, kad susitarti pavyks per savaitę.

„Suprantame rūpestį. Suprantame, kad žmonės savo lėšomis nori disponuoti kuo greičiau“, – sakė A.Žiugžda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?