Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaulių policijos komisariato statybos: „BaltCap“ įmonę gali pakeisti „Nter“

Šiaulių policijos komisariato statybų projekto koncesininke vietoj investicijų bendrovės „BaltCap“ galėtų tapti investicijų valdymo bendrovė „Nter“, antradienį skelbia „Verslo žinios“.
Baltcap
Baltcap / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Pasak portalo, „Nter“ gavo „BaltCap“ pasiūlymą perimti viešosios ir privačios partnerystės būdu (angl. PPP) ketinamą plėtoti projektą. „Nter“ tokiu būdu jau yra pastačiusi daugiafunkcį centrą su darželiu, progimnazija, kultūros, sporto ir laisvalaikio erdvėmi Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje.

„Nter“ partneris Benas Poderis „Verslo žinioms“ patvirtino, kad šiuo metu vyksta derybos, o daugiau apie jas galėtų pakomentuoti po kelių savaičių.

Portalo teigimu, pasiūlymo perimti Šiaulių komisariato projektą buvo sulaukę ir nekilnojamojo turto plėtros įmonės „Darnu Group“ ir „Eika“, tačiau jo atsisakė.

BNS vasarį rašė, kad beveik 22 mln. eurų vertės naujo komisariato statybų projektas, kurį PPP būdu turėjo įgyvendinti „BaltCap“ infrastruktūros fondo įmonė „Safe community“, įstrigo ir pradėta ieškoti naujo investuotojo.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Nerijus Pupininkas BNS tuomet teigė, kad nuo pernai lapkričio dėl projekto tvyro nežinomybė. Praėjusią savaitę jis BNS neatskleidė, su kuo vyksta derybos.

Policijos departamentas su „BaltCap“ antrine įmone „Investicijų uostas“ bei su specialiai šiam projektui įsteigta bendrove „Safe community“ 2022-ųjų pabaigoje pasirašė 21,9 mln. eurų (su PVM) vertės sutartį dėl naujo komisariato pastato projektavimo, statybų bei 12 metų trukmės priežiūros ir kitų paslaugų.

Pagal ją pastatas turėjo būti pastatytas iki 2026 metų vasaros. Pernai rugsėjį bendrovei „Safe community“ bankas „Swedbank“ suteikė 8 mln. eurų paskolą.

Investicijų bendrovė „BaltCap“ dėl buvusio jos partnerio Šarūno Stepukonio praloštų ar kitaip iššvaistytų maždaug 40 mln. eurų traukiasi iš nacionalinio stadiono komplekso Vilniuje koncesijos. Projektą ketina perimti NT plėtros bendrovė „Hanner“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas