Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šilauogių mėgėjų kainos turgavietėse nenudžiugins: gali tekti išleisti ir 25 eurus, braškės jau atpigo

Įsibėgėjantis pavasaris jaučiamas ir turgavietėse, kuriose jau galima įsigyti braškių bei pirmųjų šilauogių. Pastarųjų kainos kol kas laikosi aukštos – brangiausios kainuoja net 25 eurus už kilogramą. 15min pasivaikščiojo po Vilniaus turgavietes ir apžvelgė uogų kainas.
Braškių kainos turguose
Braškių kainos turguose

Ant turgaviečių prekystalių dominuoja daržovės, tačiau vis daugiau matyti ir braškių bei šilauogių. Tad ar plačiai reikės atverti pinigines norint įsigyti šių uogų?

15min apsilankė trijose sostinės turgavietėse – Kalvarijų, Karoliniškių ir Šeškinės. Pastarojoje už kilogramą braškių tektų sumokėti maždaug 3,5–4,5 euro. Braškės – graikiškos, nes, pasak pardavėjų, šioje šalyje dabar pats jų sezonas.

„Graikijoje yra pats pikas, jos pačios saldžiausios šiuo metu. Žmonės ateina, perka po 600 gramų, po kilogramą. Labai mažai kas perka du ar tris kilogramus”, – 15min sakė Šeškinės turgavietėje prekiaujanti Lilija, kuri pridūrė, kad šių uogų kainos šįmet – panašios į buvusias praėjusiais metais.

Braškių kainos turguose
Braškių kainos turguose

„Šiais metais turgavietėse brangsta labiau ne vaisiai, o daržovės: pomidorai, agurkai. Viso kito – ridikėlių, svogūniukų, salotų – kainos yra tos pačios“, – nurodė Lilija.

Tuo metu 15min kalbinta Svetlana džiaugėsi, kad braškės perkamos labai gerai, be to, pridūrė, kad šiuo metu jos jau yra atpigusios.

„Pradžioje jos kainavo ir po 9, ir po 10 eurų už kilogramą, bet dabar jau nebėra tokios brangios“, – sakė Svetlana.

Kita Šeškinės turgavietės pardavėja Ana pastebėjo, kad prieš Velykas žmonės itin pirko braškes, o dabar šių uogų prekyba jau kiek atslūgo.

Anot jos, prieš pavasario šventę kilogramas šių uogų kainavo 5–6 eurus, o dabar jau siekia 4,50 euro.

Braškių kainos turguose
Braškių kainos turguose

Kalvarijų turgavietėje braškių kainos taip pat prasideda nuo 3,50 euro, o brangiausios kainuoja 6 eurus. Kai kurie pardavėjai nurodo pusės kilogramo kainą – už 500 gramų teks pakloti 2 eurus. Ne vienas ant kainos lentelės yra užrašę frazes, kad „braškės labai skanios“, „saldžios“ ir pan. Tiesa, pakomentuoti kainų nesutiko nė vienas prekybininkas.

Karoliniškių turgavietėje vienas kitas pardavėjas ant prekystalio turi išsidėliojęs ir braškių. Šios kainuoja panašiai kaip ir kitur – po 3,5 euro.

Šilauogės – kol kas brangios

O štai šilauogių mėgėjų kainos kol kas nenudžiugins. Šeškinės turgavietėje jos kainuoja nuo 15 iki 20 eurų už kilogramą.

Prekybininkė Lilija sakė, kad 20 eurų yra įprasta kaina šilauogių sezono pradžioje.

„Gal anksčiau buvo 18 eurų, bet tokia kaina yra visada. Tai yra pirmojo derliaus iš Maroko šilauogės. Kuo toliau, tuo jos bus pigesnės”, – pastebėjo Lilija.

Braškių kainos turguose
Braškių kainos turguose

Ji neslėpė, kad tokia kaina prieinama ne visiems, tad žmonės jas perka po truputį.

„Kas nori, nusiperka – gal ne kilogramą, ne pusę kilogramo, bet 300 gramų. (...) Aišku, pensininkams kaina atrodo didelė. Žmonės atsimena, kad vasarą jos kainavo po 5–6 eurus. Bet juk dabar ne vasara, o pavasaris, šilauogės yra atvežtos. Kuo toliau, tuo jos bus pigesnės“, – žadėjo Lilija.

Svetlana taip pat sutiko, kad žmonės šilauogių šiuo metu perka mažiau, tačiau gegužės viduryje jos turėtų atpigti.

„Be abejo, sulaukiame visokių komentarų, kodėl tokia kaina, bet sakome, kad čia yra pirmos šilauogės, todėl jos yra brangesnės. Žiemą kaina buvo dar didesnė ir jos atpigs tada, kai atsiras ir lenkiškų uogų. Gegužės viduryje kaina turėtų būti jau mažesnė“, – komentavo Svetlana.

Kalvarijų turgavietėje kilogramo šilauogių kainos svyruoja nuo 14 eurų, o už didesnes gali tekti pakloti ir 25 eurus. Tiesa, šios didelės ir, kaip skelbia pardavėjai, saldžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas