Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Singapūras atnaujino savo BVP augimo prognozę šiems metams

Singapūras trečiadienį atnaujino savo ekonomikos augimo prognozę šiems metams, atsižvelgdamas į tai, kad dėl spartėjančio vakcinavimo nuo koronaviruso stiprėja eksporto rinkos.
Singapūras
Singapūras / Shutterstock.com nuotr.

Singapūras, turintis vieną iš atviriausių pasaulio ekonomikų, pernai patyrė gilią recesiją, kurią sukėlė COVID-19 pandemija.

Visgi sustiprėjusi paklausa užsienyje padeda atgauti jėgas.

Dabar tikimasi, kad ekonomika šiais metais metus augs 6–7 proc., palyginti su ankstesne gegužės mėnesį padaryta 4–6 proc. prognoze, pranešė Prekybos ministerija.

Nors COVID-19 atvejų visame pasaulyje ir toliau daugėja dėl sparčiai plintančios delta atmainos, padidėjęs skiepijimo dažnis, ypač Jungtinėse Valstijose ir Europoje, leidžia tęsti ekonomikos atnaujinimą, pranešė ministerija.

Tai atsveria lėtesnį vakcinavimo tempą Azijoje.

„Apskritai Singapūro prekių ir paslaugų paklausos atsigavimas iš išorės likusią metų dalį iš esmės tęsis“, – prognozuoja ministerija.

Antrąjį šių metų ketvirtį Singapūro ekonomika, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 14,7 proc., tuo tarpu pirmojo pusmečio augimas siekė 7,7 procento.

Svarbus gamybos sektorius augo 17,7 proc., po per pirmuosius tris metų mėnesius fiksuoto 11,4 proc. augimo.

Nors kai kurios ribojamosios priemonės vis dar yra taikomos, vyriausybė pastarosiomis savaitėmis paskelbė planus pereiti prie ilgalaikės gyvenimo su virusu strategijos, nes vis daugiau žmonių pasiskiepija.

Singapūre užfiksuotas gana nedidelis koronaviruso protrūkis – čia pranešta apie daugiau nei 65 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 42 mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas