Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SME Bank“ išskolins beveik 157 mln. eurų smulkiam verslui investuojančiam į tvarumą ir inovacijas

Specializuotas bankas verslui „SME Bank“ kartu su Europos investicijų fondu (EIF), remiantis „InvestEU“ programa išskolins beveik 157 mln. eurų smulkiam, labai smulkiam ir vidutiniam verslui Baltijos šalyse, Suomijoje ir Nyderlanduose. Tai yra 3-oji „SME Bank“ sutartis su EIF, rašoma „SME Bank“ pranešime spaudai.
Paskola
Paskola / 123rf.com
Temos: 1 Paskola

Šiuo susitarimu verslui sudaromos galimybės pasiskolinti geresnėmis kredito sąlygomis investicijoms į inovacijas, tvarumo projektus, skaitmenizaciją bei gauti mikrofinansavimą iki 50 000 eurų. Bendrovių nebus prašoma įkeisti turto, o tam tikrais atvejais paskolos bus išduodamos be jokio laidavimo. Kreditas bus suteikiamas tiek investicijoms, tiek apyvartiniam kapitalui.

„Remiantis garantijos sutartimi, „SME Bank“ įsipareigoja padėti įmonėms gauti finansavimą, kurio reikia inovacijoms diegti, plėstis ar naujoms darbo vietoms kurti; sutartimi įsipareigojame skatinti į tvarumą ir į žaliąjį kursą nukreiptas investicijas. Jei anksčiau tvarumas dažniau būdavo siejamas su socialine atsakomybe, šiandien ši tema tapo neatsiejama verslo dalimi, tačiau didžioji dalis šalies smulkiųjų verslų susiduria su iššūkiais ieškant finansavimo itin svarbiems projektams.

O lengvatinės sąlygos paskoloms visgi labai svarbios įmonėms, ypač smulkiosioms, kurios gali reikšmingai prisidėti prie šalies ekonomikos ir klimato tikslų įgyvendinimo“, – pasakoja „SME Bank“ administracijos vadovas Virginijus Doveika.

Be kita ko, EIF garantija leis pasiskolinti ir labai smulkiam verslui, kurio metinė apyvarta sudaro iki 2 mln. eurų, o įmonėje dirba iki 10-ties žmonių. Paskola galės būti naudojama ilgalaikiui turtui pirkti, statyti ar remontuoti, apyvartinėms lėšoms, investuojant į technologijas, tvarumą ar inovacijas. Pasak banko eksperto, tai gali būti įvairiausi projektai: nuo energiją taupančių sprendimų ar į ekologiją nukreiptų projektų iki modernesnės įrangos pirkimo, taip pat gali pretenduoti projektai, kuriais siekiama, kad paslaugos, produktai ir infrastruktūra taptų prieinamesni neįgaliesiems.

„Šis susitarimas reiškia, kad dar daugiau Lietuvos verslų galės gauti finansavimą palankesnėmis sąlygomis, o mes galėsime daugiau dėmesio skirti itin mažoms įmonėms, kurios sudaro beveik 85 proc. visų šalies įmonių. Labai džiaugiamės, kad galėsime prisidėti ir skatinti mažųjų verslų augimą“, – pasakoja V.Doveika.

Pretenduoti dėl finansavimo gali kiekvienas verslas, atitinkantis kriterijus. Tai yra mikrofinansavimui gauti verslas turi patekti į labai smulkaus verslo kategoriją, o investuojantis į inovacijas, tvarumą, skaitmenizaciją ar mokslinius tyrimus – turi atitikti smulkaus ir vidutinio (SVV) statusą.

Vis tik „SME Bank“ vadovas pabrėžia, kad prieš kreipiantis į banką dėl paskolos – reiks pasiruošti.

„Prieš kreipdamasis dėl finansavimo, verslas turi turėti tikslų poreikį, kam jis bus skirtas, kokia suma reikalinga, kokiam terminui ir pan. Taip pat, teks pateikti aktualias finansines ataskaitas, paruošti įmonės veiklos aprašymą, aprašyti kam paskola bus panaudota. Tai yra pirminiai klausimai į kuriuos teks atsakyti, o kuo geriau klientas tam būna pasiruošęs, tuo greitesnį finansavimo procesą užtikriname“, – vardina „SME Bank“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas