Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ administratorius Simonas Freakley tikina, kad informaciją apie banką komisijai pateikė

Laikinasis banko „Snoras“ administratorius Simonas Freakley yra nusivylęs skelbiamomis žiniomis dėl jo pastarojo susitikimo su Seimo laikinąja tyrimo komisija dėl Lietuvos Respublikoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos bankrutuojančiame banke „Snoras“ išsiaiškinimo, kur buvo aptartos detalios aplinkybės dėl Banko žlugimo, rašoma išplatintame pranešime spaudai.
Simonas Freakley
Simonas Freakley / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nepaisant „Snoro“ situacijos kompleksiškumo ir masto, S.Freakley suteikė visą komisijos prašytą informaciją susitikimo metu ir po jo, rašoma pranešime. Papildomą po susitikimo S.Freakley suteiktą informaciją sudarė paaiškinimas dėl didelio neatitikimo tarp turto vertės ir banko „Snoras“ buhalterinių įrašų. „Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis taip pat sutiko suteikti šią informaciją susitikęs su komisija.

S.Freakley ir N.Cooperis gali patvirtinti, kad ši informacija pirmą kartą buvo išsiųsta 2012 balandžio 16 d., antrąkart – 2012 m. gegužės 4 d. Abiem atvejais pristatytos informacijos gavimas buvo patvirtintas žyma ir atspaudu, kad gauta. Jokiomis kitomis aplinkybės po apsilankymo komisijoje į S.Freakley, N.Cooperį, „Zolfo Cooper“ ar bankroto administravimo komandą nesikreipė joks komisijos atstovas informuodamas, kad prašyta informacija nebuvo gauta.

„Abu Neilas ir aš geranoriškai bendradarbiavome su komisija, padėdami jai tiriant aplinkybes susijusias su banko „Snoras“ žlugimu. Galiu patvirtinti, kad išsamus atsakymas į komisijos užklausą dėl turto vertės buvo pateiktas 2012 m. balandžio 16 d. ir dar kartą 2012 m. gegužės 4 d. Mes paprasčiausiai nesuprantame tokių užuominų, kad informacija nebuvo pateikta“, – pastarąsias žinias komentavo buvęs laikinasis administratorius S.Freakley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito