Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ kreditorių susirinkimas galėjo kainuoti apie penktadalį milijono litų

„Snoro“ kreditorių susirinkimui organizuoti daugiausia galėjo būti išleista 221,5 tūkst. Lt, tačiau, kaip praneša banko bankroto administratorius Neilas Cooperis, suma buvo ženkliai mažesnė. Tikslios sumos N.Cooperis neįvardijo, mat to neleidžia padaryti sutarties su „Siemens“ arena sąlygos, kur numatoma, kad nuomos kaina yra konfidenciali informacija.
 „Snoro“ kreditoriai renkasi į „Siemens“ areną
„Snoro“ kreditoriai renkasi į „Siemens“ areną / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Bankroto administratorius gali patvirtinti, kad 221 428 LTL vertės numatytas išlaidas susirinkimui organizuoti 2012 m. kovo 22 d. nutarimu patvirtino Vilniaus apygardos teismas. Faktinė suma, kurią Bankroto administratorius sumokėjo už kreditorių susirinkimo sušaukimą, buvo ženkliai mažesnė, nei buvo numatyta. Be to, susitarimuose dėl arenos buvo nuostata, kad išlaidos bus mažinamos, jei arena nebus pilnai užpildyta“, – rašoma banko pranešime.

Pagrindines išlaidas susirinkimui organizuoti sudarė dalies „Siemens" arenos nuoma ir draudimas, tam tikros įrangos arenoje nuoma, bilietai, išlaidos spausdinimui ir įrangai.

Didžioji dalis susirinkime dirbusio personalo buvo banko personalas, todėl jų darbas nepareikalavo papildomų išlaidų. Profesionalūs konsultantai taip pat padėjo organizuojant kreditorių susirinkimą, išlaidos jiems bus aptartos atskirai su kreditorių komitetu.

Įmonių bankroto įstatyme reikalaujama, kad bankroto administratorius suorganizuotų kreditorių susirinkimą ir pakviestų visus patvirtintus kreditorius jame dalyvauti. Bankas SNORAS turi apytikriai 17 300 patvirtintų kreditorių, tačiau nepaisant išankstinio registracijos proceso, nebuvo įmanoma iš anksto numatyti, kiek kreditorių iš tiesų dalyvaus susirinkime. Todėl buvo būtina išsinuomoti vietą renginiui Vilniuje, kad pakaktų vietos saugiam kreditorių susirinkimui, jei susirinkime nuspręstų dalyvauti daug kreditorių.

AB banko SNORAS kreditorių susirinkimas vyko  2012 m. birželio 12 d. „Siemens“ arenoje, Vilniuje. Į susirinkimą atvyko apie 600 kreditorių arba jų atstovų. Atsakymus į kreditorių klausimus galite rasti čia.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito