Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoftBank“ grupės grynasis pelnas išaugo iki 11,1 mlrd. JAV dolerių

„SoftBank Group“ pirmadienį pranešė apie trečiąjį finansinių metų ketvirtį 11,1 mlrd. JAV dolerių siekiantį grynąjį pelną, kurį paskatino išaugusi akcijų vertė ir aktyvų pardavimai.
SoftBank
SoftBank / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pelnas

Spalio–gruodžio mėnesiais grupės grynasis pelnas siekė 1 171,9 mlrd. jenų ir daugiau nei 21 kartą viršijo 55 mlrd. jenų grynąjį pelną, užfiksuotą prieš metus, pranešė konglomeratas.

Nepaisant gerų rezultatų, „SoftBank Group“ teigė neketinanti pateikti „konsoliduotų veiklos rezultatų prognozių, nes juos sunku numatyti dėl daugybės neapibrėžtumų, turinčių įtakos pelnui“.

Visgi koronaviruso pandemiją lydėjusi ekonominė krizė iš esmės buvo naudinga „SoftBank“, nes grupės valdomų technologijų bendrovių akcijų paketai pabrango, o į grupės portfelį įeinančių įmonių vertė didėjo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV doleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV doleris

„SoftBank“ pranešė apie beveik 9 mlrd. JAV dolerių grynuosius nuostolius praėjusiais finansiniais metais, tačiau greitai grįžo prie pelningumo.

Grupės įkūrėjas Masayoshi Sonas (Masajošis Sonas), pavertęs telekomunikacijų bendrovę investicijų ir technologijų milžine, buvo priverstas kovoti su kritikos banga dėl investicijų į komplikuotus startuolius bei išsklaidyti abejones dėl didžiulės turto pardavimo programos.

„SoftBank“ per savo 100 mlrd. JAV dolerių vertės fondą „Vision“ valdo populiariausių Silicio slėnio startuolių akcijų.

Masayoshi Sonas nuolat tvirtino, kad jo grupės akcijos buvo nepakankamai įvertintos, tačiau jos pagrindai išlieka tvirti, nepaisant svyravimų, įskaitant susijusių su biurų erdvės ​​dalijimosi startuoliu „WeWork“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Masayoshi Sonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Masayoshi Sonas

Vyriausybių pagalbos paketai, skirti kovai su ekonominiu pandemijos padariniu, padėjo sustiprinti akcijų rinkas, o tai buvo naudinga „SoftBank“, teigė Tokai Tokijo tyrimų instituto analitikas Masahiko Ishino.

Bendrovė ir jos „SoftBank Vision“ fondas „pasinaudojo visais kiekybinio švelninimo priemonių teikiamais pranašumais“, – teigė analitikas naujienų agentūrai AFP prieš paskelbiant rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas