Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Sotheby's“ pardavimai pernai sumenko, po rekordinių 2022-ųjų

Garsieji aukcionų namai „Sotheby's“ pranešė apie pernai kiek sumažėjusius pardavimus po rekordo 2022-aisiais, kurį nulėmė po COVID-19 pandemijos išaugusi paklausa.
Lev Radin / ZUMAPRESS.com
Lev Radin / ZUMAPRESS.com

Pardavimai per „Sotheby's“, kurie apima viską nuo meno kūrinių iki klasikinių automobilių, 2023-aisiais siekė 7,9 mlrd. JAV dolerių, ir buvo 100 mln. dolerių, arba 0,8 proc., kuklesni nei ankstesniais metais, bet net 40 proc. solidesni nei ikipandeminiais 2019-aisiais.

„Išlaikėme pagreitį net ir sudėtingomis rinkos sąlygomis, sėkmingai parduodami šviežius rinkoje šedevrus bei didelės vertės lotus savo pagrindinėje aukcionų ir privačių pardavimų veikloje“, – teigiama „Sotheby's“, priklausančių Prancūzijos ir Izraelio milijardieriui Patrickui Drahiui (Patrikui Drahiui), pranešime.

„Aktyvumas išliko didelis, o tam įtakos turėjo besiplečiantis kartų turto perdavimas bei geri pardavimų per aukcionus rodikliai“, – sakė „Sotheby's“ vykdomasis direktorius Charlesas Stewartas (Čarlzas Stiuartas).

Vien tik meno kūrinių rinka pernai, po itin solidžių sandorių užpernai, patyrė nuosmukį iš dalies dėl sumažėjusios paklausos iš Kinijos, sąlygomis aukštos infliacijos bei gerokai pabrangusio skolinimosi, o šiuos veiksnius papildė besitęsiantis karas Ukrainoje ir įsiplieskęs karinis konfliktas tarp Izraelio ir „Hamas“.

Brangiausias per „Sotheby's“ 2023-aisiais parduotas meno kūrinys buvo Pablo Picasso paveikslas „Femme a la montre“, pirkėjui atsiėjęs 139 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas