Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S&P grąžino Graikijos kredito reitingą į investicinį lygį

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ pirmą kartą nuo 2010-ųjų grąžino Graikijos kredito reitingą į investicinį lygį, tai padarydama pimoji iš trijų pagrindinių agentūrų, nurodydama šios šalies „didelę pažangą“, pasiektą sprendžiant ekonomines problemas.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Graikija

Ilgalaikių skolinių įsipareigojimų reitingas kilstelėtas nuo BBB – iki BB+, trumpalaikių – nuo A-3 iki B.

„Graikijos viešųjų finansų būklė gerėja dėl biudžeto konsolidavimo pastangų. Nuo 2009-2015 metų skolos krizės laikų padaryta didelė pažanga šalinant Graikijos ekonominį ir fiskalinį disbalansą“, – pažymėjo agentūra.

S&P tikisi, kad Graikija šiais metais pasieks bent 1,2 proc. bendrojo vidaus produkto pirminį iždo perviršį, o per artimiausius trejus metus šį santykį padidins iki 2,3 procento.

Šių metų pradžioje įvykę visuotiniai rinkimai, po kurių į valdžią grįžo Kyriakos Mitsotakis, „leidžia vyriausybei tęsti ankstesnes reformas“, kad Graikija taptų konkurencinga tarptautiniu mastu, teigia S&P.

„Tikimės, kad papildomos struktūrinės ekonomikos ir biudžeto reformos, kartu su didelėmis ES lėšomis, palaikys spartų ekonomikos augimą 2023-2026 metais bei padės toliau mažinti valstybės skolą“, – pridūrė agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas