Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spalį užfiksuota 0,2 proc. mėnesio defliacija, metinė infliacija – 3,1 proc.

Lietuvoje spalio mėnesį užfiksuota 0,2 proc. mėnesio defliacija. Paskutinį kartą šalyje defliacija buvo užfiksuota birželio mėnesį.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos statistikos departamentas pranešė, kad metinė (spalį, palyginti su 2011 metų spalio mėnesiu) infliacija siekė 3,1 proc., vidutinė metinė infliacija buvo 3,3 procento.

Statistikų teigimu, spalio mėnesį bendrajam vartotojų kainų mėnesio pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,4 proc. atpigusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos bei 1,2 proc. sumažėjusios transporto prekių ir paslaugų kainos. Drabužių ir avalynės kainos per mėnesį padidėjo 2,8 proc., būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos – 0,7 procento.

Vartojimo prekių kainos spalį, palyginti su rugsėjo mėnesiu, sumažėjo 0,2 proc., paslaugų kainos beveik nepasikeitė.

Statistikų teigimu, metinį kainų pokytį daugiausia lėmė 3 proc. padidėjusios maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų, 3,9 proc. – transporto prekių ir paslaugų, 3,1 proc. – būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų, 4,7 proc. – alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių kainos, bei ryšių prekių ir paslaugų atpigimas 2,1 procento.

Vartojimo prekės per metus pabrango 3,1 proc., paslaugos – 3 procentais.

Statistikai prognozavo, kad spalio mėnesį Lietuvoje bus užfiksuota 0,2 proc. suderinta mėnesio infliacija, 3,6 proc. suderinta metinė infliacija ir 3,4 proc. suderinta vidutinė metinė infliacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas