Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stasys Jakeliūnas: FNTT pateikta informacija dėl „Revolut“ kelia susirūpinimą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pateikta informacija dėl Jungtinės Karalystės startuolio „Revolut“ veiklos kelia susirūpinimą, sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas. Stasys Jakeliūnas su FNTT raštu, kurio turinys nėra viešas, Seime susipažino ketvirtadienį.
Stasys Jakeliūnas
Stasys Jakeliūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pateikta informacija kelia susirūpinimą. Jau yra daugiau argumentų susirūpinimui negu prieš tai. Daugiau negaliu detalizuoti“, – BNS pareiškė S.Jakeliūnas.

„Laukiam daugiau informacijos. Tiek iš Valstybės saugumo departamento (VSD). Kalbėsime su Lietuvos banku. Vienas susitikimas suplanuotas vasario pradžioje, bet gali būti ir anksčiau“, – tvirtino komiteto vadovas.

S.Jakeliūnas į FNTT ir VSD dėl „Revolut“ veiklos kreipėsi gruodžio 21 dieną, netrukus po to, kai „Revolut“ specializuoto banko licenciją suteikė Lietuvos bankas. Anot S.Jakeliūno, tokį sprendimą paskatino dvi priežastys.

„Dėl banko verslo modelio ir vieno iš banko vadovų viešai pateikto vertinimo, kaip jie ketina pritraukti klientus ir dalinti paskolos, remdamiesi greitais ir neva technologiniais sprendimais. Kita informacija, pasirodžiusi viešai, kad tarp banko akcininkų gali būti su Rusijos politika susijusių asmenų. Noriu, kad būtų patvirtinta arba paneigta, ar tai yra tikri faktai, ar ne“, – anksčiau BNS sakė S.Jakeliūnas.

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas žiniasklaidai tvirtino, kad „Revolut“ rizikos vartotojams nekelia ir atvirkščiai – didina konkurenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas