Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

„Stellantis“ netektis dėl streikų JAV ir Kanadoje įvertino 3,2 mlrd. eurų

Tarptautinė automobilių pramonės milžinė „Stellantis“, vienijanti „Fiat Chrysler“ ir PSA („Peugeot“) gamintojus, antradienį pareiškė, jog dėl streikų jos gamyklose JAV ir Kanadoje bei dėl to sumažėjusių gamybos apimčių praradusi 3,2 mlrd. eurų pajamų.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, „Stellantis“ suu Jungtine automobilių pramonės darbuotojų profesine sąjunga (United Auto Workers, UAW), kurios nariai streikavo daugiau nei šešias savaites, reikalaudami didesnių atlyginimų bei geresnių darbo sąlygų, preliminarų susitarimą pasiekė praėjusios savaitės pabaigoje.

Prancūzijos, Italijos ir JAV automobilių gamintoja taip pat pranešė pardavimų pajamas trečiąjį metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išauginusi 7 proc. iki 45,1 mlrd. eurų.

Liepos-rugsėjo mėnesiais realizuota 1,427 mln. automobilių – 11 proc. daugiau nei prieš metus, vien tik elektromobilių pardavimams šoktelėjus 37 procentais.

„Stellantis“ siekia, kad iki 2030-ųjų pirkėjams Europoje pradėti tiekti tik elektromobilius, o jų dalį pardavimuose JAV rinkoje padidinti iki bent 50 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas