Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stipri finansinė pagalba persikvalifikuojantiems į IT: siūlomi finansuojami mokymai visoje Lietuvoje

Karjeros keitimo į technologijų sritį tendencija ir toliau išlieka populiari. Žmonės, nusprendę keisti savo profesiją, vis dažniau padaro trumpą pertrauką ir nusprendžia pasinaudoti Užimtumo tarnybos finansuojamomis mokymosi programomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Finansinė pagalba persikvalifikuojant į IT
Finansinė pagalba persikvalifikuojant į IT / Asociatyvi nuotr.

Pasak tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ vykdomojo vadovo Jevgenijaus Abdulajevo, šie žmonės dažnai renkasi duomenų analitikos, svetainių kūrimo ar programavimo pagrindų programas.

„Šiandien darbo rinka išgyvena pokyčius ir jos dalyviai, kaip niekada anksčiau, yra pasiryžę keisti karjerą, jei esama tampa nebeaktuali ar nebetenkina asmeninių lūkesčių. Asmenys, nusprendę padaryti pertrauką ir pasukę į Užimtumo tarnybą, gali pasirinkti visiškai finansuojamus IT srities mokymus“, – pabrėžia J.Abdulajevas.

Nuo praėjusių metų pradžios „Vilnius Coding School“ mokykloje karjerą pakeisti nusprendė daugiau nei tūkstantis žmonių. Dalis jų pasirinko Užimtumo tarnybos siūlomas finansuojamas mokyklos programas.

„Duomenų analitikos, svetainių kūrimo, UX/UI svetainių dizaino ir Front-End programavimo pagrindų programos, automatinio testavimo ir Javascript (Front-End) mokymai – vieni populiariausių. Būtent jie yra finansuojami tiek dirbantiems asmenims, tiek bedarbiams, kurie naudojasi Užimtumo tarnybos paslaugomis“, – sako pašnekovas.

Užimtumo tarnybos finansuojamus mokyklos mokymus pasirinkę studentai dalyvauja mokymuose dienos metu. Grupėse būna iki 20 žmonių. „Žinoma, jeigu dėl atitinkamų priežasčių žmogus nedalyvauja Užimtumo tarnybos finansuojamoje programoje, dažnai nusprendžia rinktis vakarinius mokymus už savo lėšas“, – teigia J.Abdulajevas.

Trys populiarios programos, įtrauktos į Užimtumo tarnybos finansuojamų mokymų sąrašą:

Duomenų analitika (angl. Big Data)

Didžiųjų duomenų analitikas – šiuo metu viena paklausiausių specialybių IT darbo rinkoje. Organizacijose, milžinišku tempu didėjant duomenų kiekiui, aktualus tampa specialistų, mokančių dirbti su didžiaisiais duomenimis, skaičius. Duomenų analitikos mokymai skirti norintiems išmokti įgalinti duomenis, analizuoti ir generuoti jais paremtas įžvalgas. Taip pat norintiems sieti savo karjerą su duomenų analitiko darbu.

UX/UI svetainių dizainas ir Front-End programavimo pagrindai

Šie mokymai skirti ir niekada nesusidūrusiems su interneto svetainių dizaino kūrimu, bet norintiems įgyti pagrindinių žinių, ir truputį pažengusiems asmenims, norintiems toliau gilintis į darbo su skaitmeniniais produktais principus, susipažinti su naujausiais rinkoje naudojamais įrankiais ir taikomomis praktikomis.

Automatinis testavimas

Automatinis testavimas – svarbi programų kūrimo ir kokybės užtikrinimo proceso dalis. Šiuolaikinis programinės įrangos kūrimo ir paleidimo tempas – labai greitas. Todėl automatinio testavimo specialistų poreikis darbo rinkoje nuolat auga. Šie mokymai skirti norintiems įgyti stiprius automatinio testavimo pagrindus ir suprasti esminius šios srities principus. Mokymai suteiks visus būtiniausius praktinius įgūdžius ir teorines žinias, siekiant karjeros automatinio testavimo srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai