Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sulaikytas Maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Mantas Staškevičius – įtariamas korupcine veika

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka Generalinės prokuratūros kontroliuojamą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT), kai VMVT atstovai, galimai veikdami su kitais asmenimis, reikalaudavo kyšių iš verslo subjektų. Įvairiomis korupcinėmis veikomis įtariamas VMVT direktorius Mantas Staškevičius ir kiti esami bei buvę VMVT darbuotojai, praneša STT.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Siekiant surinkti tyrimui reikšmingus duomenis, nuo vakar atliekamos kratos įtariamų asmenų gyvenamosiose, darbo, kitose tyrimui reikšmingose vietose bei atliekami kiti būtini tyrimo veiksmai. VMVT direktorius Mantas Staškevičius ir dar trys asmenys vakar buvo sulaikyti, teigiama STT pranešime.

Siekiant nepakenkti tyrimo eigai, detalesnė informacija kol kas nėra teikiama. Informacija apie atliekamą ikiteisminį tyrimą bus pateikta spaudos konferencijos metu.

Naujienų agentūrai BNS pateiktame atsakyme tarnyba nurodė, kad už gautus kyšius įtariamieji galėjo priimti verslo subjektams palankius sprendimus.

Beje, rugpjūtį Vyriausybė nusprendė skirti 15 proc. pareiginės algos priemoką Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Mantui Staškevičiui už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą.

Anot Žemės ūkio ministerijos, priemoka skiriama už laiką nuo šių metų rugsėjo iki metų pabaigos. M.Staškevičiaus atlyginimas antrąjį šių metų ketvirtį siekė 4535 eurus.

Priemoka paskirta atsižvelgiant į tai, kad M.Staškevičiaus krūvis padidės dėl darbų, susijusių su sertifikavimo paslaugų įmonėms pritaikymu dėl „Brexit“ bei plečiant rinkas, organizuojant ir koordinuojant procesus.

STT primena, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

Taip pat primenama, kad, vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

Vyriausybė M.Staškevičių VMVT vadovu paskyrė pernai balandį, iki tol jis dirbo tos pačios įstaigos direktoriaus pavaduotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas