Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 18

Studentai mokės daugiau ir už studijas, ir už bendrabučio nuomą: štai kas jiems brangsta

Studentai dažniausiai priversti gyventi itin taupiai, tačiau artėjančiais mokslo metais jiems teks daugiau išleisti ir už bendrabučio nuomą, ir už studijas, jei įstojo į mokamą vietą. 15min apžvelgia, kokios studentams aktualios paslaugos ir prekės pabrango.
Vilniaus universiteto eisena Gedimino prospektu
Vilniaus universiteto eisena Gedimino prospektu / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Su studijomis susijusios išlaidos paprastai atsieina nemažai, net jei už pačius mokslus ir nereikia mokėti. Tačiau nemažą dalį lėšų „apvalgo“ ir išlaidos už pragyvenimą, pramogas ir panašūs dalykai. Tad kiek artėjančiais mokslo metais visa tai atsieis studentams?

Bendrabučio nuoma

Nors gyvenant bendrabutyje, palyginti su būsto nuoma, vis dar galima ženkliai sutaupyti, ši alternatyva taip pat pabrango. Kone visi didžiųjų miestų universitetai pakoregavo bendrabučių nuomos kainas į aukštesnę pusę. Pavyzdžiui, Vilniaus universiteto studentams pigiausias variantas pabrango 11 eurų, brangiausias – 66 eurais.

Tuo metu Vytauto Didžiojo universiteto studentams kainos pakilo maždaug 15 eurų.

VDU nuotr./Vytauto Didžiojo universiteto bendrabutis
VDU nuotr./Vytauto Didžiojo universiteto bendrabutis

Kauno technologijos universiteto studentai už bendrabučio nuomą artėjančiais mokslo metais paklos 72–248 eurus, kai praėjusiais metais mokėjo nuo 60 iki 153 eurų.

Kaip 15min komentavo Lietuvos studentų sąjungos atstovė Gabrielė Jarošiūnaitė, studentų bendrabučių kokybė yra labai įvairi.

„Pigiausi bendrabučiai tikrai yra prastesnės kokybės: senesni baldai, bendri dušai, tualetai ir t.t., tačiau ir kaina būna gerokai mažesnė, lyginti su naujai įrengtais bendrabučiais. Vis daugiau bendrabučių yra tvarkomi, gerėja jų kokybė, todėl kyla ir kaina”, – nurodė G.Jarošiūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas