„Stumbras“ bendradarbiaus su Kauno technologijos universitetu

Antradienį stipriųjų alkoholinių gėrimų bendrovė „Stumbras“ bei Kauno technologijos universitetas (KTU) pradeda ilgalaikį ir plataus masto bendrdarbiavimą, kuriuo sieks kurti inovatyvius produktus. Planuojama, kad sėkmingi projekto rezultatai po 2–3 metų leis užkariauti naujas eksporto nišas ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Pirmojoje projekto stadijoje numatomas biudžetas – 3 mln. Lt.
Daugiau kaip šimtą veiklos metų skaičiuojanti AB „Stumbras“ gamyklos teritorijoje Kaune, K. Būgos g. 7, atidarė muziejų, kuriame apžvelgiama Lietuvos vartojimo kultūros raida nuo XIX a. iki šių dienų
AB „Stumbras“ gamyklos teritorijoje Kaune įrengė muziejų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmajame etape, naudojantis pažangiausiomis KTU technologijomis ir „Stumbro“ gamybos tradicijomis, autentiškais gėrimų receptais, jų derinimu su moderniomis technologijomis bei finansinėmis galimybėmis, bus siekiama sukurti inovatyvią, konceptualiai ir kokybiškai naują natūralių gėrimų liniją „Nature“.

Pasak „Stumbro“ rinkodaros direktoriaus Algirdo Čiburio, šis projektas savo apimtimi ir planuojamais rezultatais neturi precedentų Lietuvoje.

„Investuodami į jį mes matome galimybę gerokai aukščiau pakelti savo produktų unikalumo kartelę, tokiu būdu įgyjant puikų „ginklą“ eksportui. Su šiuo projektu pradedame naujų eksporto rinkų paieškas, pirmiausiai orientuodamiesi ne į masinio produkto sukūrimą, tačiau į išskirtinių produktų nišas. Tikimės, kad Kauno technologijos universiteto modernumas bei mūsų potencialas užtikrins tai, kad jau po kelerių metų ši produktų linija gali lemti „Stumbro“ eksporto šuolį“, – teigia A.Čiburys.

Siekiama, kad nauja natūralių produktų linija „Nature“ išsiskirtų savo natūralumu, saugumu, mitybine verte, vartotojų preferencijas atitinkančiomis juslinėmis savybėmis bei aplinką tausojančiais gamybos būdais.

Kauno technologijos universiteto prorektoriaus mokslui prof. Rymanto Jono Kažio teigimu, tokie verslo ir mokslo partnerystės projektai yra puiki galimybė Lietuvos mokslo potencialo išnaudojimui. „Mūsų technologinė bazė suteikia galimybes siekti inovatyvių sprendimų pasaulio mastu. Šis projektas yra ilgalaikis bei labai platus, todėl mums tai ne tik iššūkis, bet ir galimybė parodyti Lietuvos mokslo išskirtinumą bei pajėgumą“, – sako prof. R. J. Kažys.

Pasak KTU mokslo prorektoriaus, projekto mastas, trukmė bei išskirtinumas reikalauja didelio KTU įsitraukimo, todėl projekte dalyvaus 2 universiteto padaliniai: Maisto produktų technologijos katedra ir Pakavimo tyrimų centras.  Taip pat KTU šių metų birželio mėnesį užbaigia Maisto mokslo ir technologijos kompetencijos centro įrengimą. Jame sumontuota moderniausia labaratorinė ir bandomosios gamybos įranga, kuri leis efektyviau plėtoti verslo ir mokslo projektus.

Lietuvos verslo tarptautinio konkurencingumo didinimu bei inovacijų plėtra besirūpinančio Lietuvos inovacijų centro direktoriaus Kastyčio Gečo teigimu, startuojantis projektas yra puikus pavyzdys, kokiu būdu verslas bei mokslas Lietuvoje gali rasti sąlyčo taškų. „Lietuvoje yra labai stiprus technologinis ir mokslinis potencialas, tačiau jis yra nepelnytai nuvertinamas. Esu tikras, šis projektas atskleis Lietuvos mokslo ir verslo simbiozės galimybes ir, manau, nustebins ne vieną iš mūsų“, – teigia K.Gečas.

Planuojama, kad pirmoji projekto stadija truks iki 2 metų, kurios metu bus sukurta technologinė platforma naujos natūralių produktų linijos „Nature“ gimimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis