Šventoji: kiek kainuoja pietūs kurorte

Šventosios kavinės ir restoranai, kurių daugelis dirba tik vasarą, kai kurie vos prieš savaitę atvėrė duris ir laukia svečių. Verslininkai poilsiautojus pasitinka tokiomis pačiomis patiekalų kainomis, kaip ir pernai. Net ir mažesnes pajamas turintiems vasarotojams yra alternatyvų – Šventojoje veikia kelios valgyklos. Tad kiek kainuoja pietūs šiame kurorte?
Ilgąjį savaitgalį Šventojoje vasaroja daugybė žmonių
Šventoji / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Šventoji

„Maisto kainos tos pačios, kaip ir pernai, – sakė kavinės-baro „Vikingas“ vadybininkė Silvija, – Populiariausi patiekalai – mūsų firminis kepsnys „Šmotas“, žuvies patiekalai, turime ir picų, ir kiniškos virtuvės patiekalų. Grilio patiekalai – brangesni, picų kainos tokios pat, kaip ir įprastose picerijose“.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Ilgąjį savaitgalį Šventojoje vasaroja daugybė žmonių
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Blyninė Šventojoje

Vadybininkė teigė, kad kavinė-baras yra labiau prieinamas aukštesnes pajamas turintiems svečiams, tačiau ir kuklesnį biudžetą turintys poilsiautojai turi, ką pasirinkti. „Mūsų tinkle yra valgykla „Nojaus laivas“, ten pigiau“, – sakė moteris.

Šventosios baruose ir restoranuose dubenėlį sriubos galima suvalgyti nuo maždaug 4 Lt, tiek kainuoja dienos sriuba. Už šaltibarščius gali tekti sumokėti 7,5 Lt. Salotos atsieis nuo maždaug 10 Lt. Tuno ar graikiškų salotų kaina – apie 12-13 Lt. Cepelinų kainos, priklausomai nuo kavinės, gali siekti apie 12-14,5 Lt. Lietiniai atsieis apie 10 Lt. Ant grilio kepti pietūs atsieis brangiau – už šašlyką prašoma apie 20 Lt, kiaulienos šonkauliukai – 26 Lt.

Kepta lašiša, upėtakis ar sviestžuvė kainuoja 23-30 Lt.

Poilsiautojų mėgstama kepta duona kainuoja nuo 5 lt, aplieta sūriu atsies 7 Lt ar dar brangiau, žirniai su spirgučiais – apie 7 lt. Panašiai tiek kainuoja ir pusė litro alaus – 6-7 Lt.  Puodelis arbatos ar sulčių atsieis apie 4 Lt.

Valgyklose pigiau

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Ilgąjį savaitgalį Šventojoje vasaroja daugybė žmonių
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Užkandinės Šventojoje

Pigiau papietauti galima kurorto valgyklose. Nedidelės porcijos salotų čia kainuoja vos 2,5-3,5 Lt. Galima pasirinkti: morkų ir salierų, agurkų ir pomidorų salotas. 3,5 Lt kainuoja kaimiškai paruošta silkė ar silkė su marinuotais svogūnais arba grybais.

Šaltibarčiai čia atsieis 3-4 Lt, blyneliai – apie 7 lt. Įdarytą vištienos kepsnį galima paskanauti už 10-12 Lt, panašiai kainuoja kepsnys su grybu padažu ar užkeptas sūriu. 10 Lt prašoma ir už šašlyką ar kiaulienos karbonadą. Vištienos kepenėlės su padažu kainuos 8 Lt. Už naminį kiaulienos kotletą sumokėtumėte 8 Lt, tiek pat atsieitų ir molinukuose keptas bulvių plokštainis. Virtų bulvių cepelinai – apie 10 lt.

Puodelis arbatos ar stiklinė sulčių valgykloje kainuoja 2 Lt, o puodelis kavos – 3 Lt.

Užkąsti galima ir tiesiog kurorto gatvėse veikiančiose užkandinėse. Čia kepami kebabai, picos ar blynai. Picą galima įsigyti už 10 Lt. Blynelių kainos, priklausomai nuo įdaro, apie 6-6,5 Lt už vienetą. Mėsainis ar dešranis kainuoja apie 5-6 Lt, panašiai tiek ir porcija keptų bulvyčių.

Neseniai 15min.lt skelbė, kiek kainuoja pietūs kaimyniniame Palangos kurorte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų