„Maisto kainos tos pačios, kaip ir pernai, – sakė kavinės-baro „Vikingas“ vadybininkė Silvija, – Populiariausi patiekalai – mūsų firminis kepsnys „Šmotas“, žuvies patiekalai, turime ir picų, ir kiniškos virtuvės patiekalų. Grilio patiekalai – brangesni, picų kainos tokios pat, kaip ir įprastose picerijose“.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Blyninė Šventojoje |
Vadybininkė teigė, kad kavinė-baras yra labiau prieinamas aukštesnes pajamas turintiems svečiams, tačiau ir kuklesnį biudžetą turintys poilsiautojai turi, ką pasirinkti. „Mūsų tinkle yra valgykla „Nojaus laivas“, ten pigiau“, – sakė moteris.
Šventosios baruose ir restoranuose dubenėlį sriubos galima suvalgyti nuo maždaug 4 Lt, tiek kainuoja dienos sriuba. Už šaltibarščius gali tekti sumokėti 7,5 Lt. Salotos atsieis nuo maždaug 10 Lt. Tuno ar graikiškų salotų kaina – apie 12-13 Lt. Cepelinų kainos, priklausomai nuo kavinės, gali siekti apie 12-14,5 Lt. Lietiniai atsieis apie 10 Lt. Ant grilio kepti pietūs atsieis brangiau – už šašlyką prašoma apie 20 Lt, kiaulienos šonkauliukai – 26 Lt.
Kepta lašiša, upėtakis ar sviestžuvė kainuoja 23-30 Lt.
Poilsiautojų mėgstama kepta duona kainuoja nuo 5 lt, aplieta sūriu atsies 7 Lt ar dar brangiau, žirniai su spirgučiais – apie 7 lt. Panašiai tiek kainuoja ir pusė litro alaus – 6-7 Lt. Puodelis arbatos ar sulčių atsieis apie 4 Lt.
Valgyklose pigiau
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Užkandinės Šventojoje |
Pigiau papietauti galima kurorto valgyklose. Nedidelės porcijos salotų čia kainuoja vos 2,5-3,5 Lt. Galima pasirinkti: morkų ir salierų, agurkų ir pomidorų salotas. 3,5 Lt kainuoja kaimiškai paruošta silkė ar silkė su marinuotais svogūnais arba grybais.
Šaltibarčiai čia atsieis 3-4 Lt, blyneliai – apie 7 lt. Įdarytą vištienos kepsnį galima paskanauti už 10-12 Lt, panašiai kainuoja kepsnys su grybu padažu ar užkeptas sūriu. 10 Lt prašoma ir už šašlyką ar kiaulienos karbonadą. Vištienos kepenėlės su padažu kainuos 8 Lt. Už naminį kiaulienos kotletą sumokėtumėte 8 Lt, tiek pat atsieitų ir molinukuose keptas bulvių plokštainis. Virtų bulvių cepelinai – apie 10 lt.
Puodelis arbatos ar stiklinė sulčių valgykloje kainuoja 2 Lt, o puodelis kavos – 3 Lt.
Užkąsti galima ir tiesiog kurorto gatvėse veikiančiose užkandinėse. Čia kepami kebabai, picos ar blynai. Picą galima įsigyti už 10 Lt. Blynelių kainos, priklausomai nuo įdaro, apie 6-6,5 Lt už vienetą. Mėsainis ar dešranis kainuoja apie 5-6 Lt, panašiai tiek ir porcija keptų bulvyčių.
Neseniai 15min.lt skelbė, kiek kainuoja pietūs kaimyniniame Palangos kurorte.