Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasiilgote? Jau šį savaitgalį parduotuves pasieks šviežios lietuviškos bulvės: štai kiek mokėsite

Lietuviškos šviežios bulvės šįmet parduotuvių lentynas pasieks savaite anksčiau, nei pernai. Jomis prekiauti pradedama jau šį savaitgalį.
Šviežios bulvės
Šviežios bulvės / Vida Press nuotr.

Užauginamos po agroplevele

„Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis 15min teigė, kad šio tinklo parduotuvėse šį savaitgalį pradedama prekiauti lietuviškomis bulvėmis.

„Rūšys skirtingos, pirksime iš kooperatyvo. Gausime savaite anksčiau, nei praėjusiais metais“, – komentavo D.Ryliškis.

„Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė taip pat teigė, kad šviežių lietuviškų bulvių pirkėjams pasiūlys artimiausiu metu.

„Pirmosios ankstyvosios bulvės būna užauginamos po agroplėvele, taip apsaugant nuo galimų šalnų. Kiekvienais metais pirkėjai šviežių lietuviškų bulvių itin laukia, kaip ir kito, vietinio naujo derliaus“, – komentavo L.Skersytė.

Shutterstock nuotr./Bulvių kasimas (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr./Bulvių kasimas (asociatyvi nuotr.)

„IKI“ Komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė antrino, kad šviežios lietuviškos bulvės jau pakeliui į parduotuves – įsigyti jų bus galima savaitgalį.

„Tai bus po plėvele užaugintos „Soloist“ veislės bulvės“, – nurodė ji.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė 15min teigė, kad pirmąsias šių metų šviežias lietuviškas bulves „Maximos“ parduotuvėse ketinama turėti jau šios savaitės pabaigoje, kad pirkėjai jomis galėtų pasimėgauti per Tėvo dieną.

„Pirmoji veislė, kaip ir kasmet, bus „Solist“, vėliau prasidės „Colombo“ ir „Corina“. Tai yra specialiai išvestos ankstyvosios bulvių veislės, duodančios derlių anksčiausiai. Siekiant dar labiau paankstinti derlių, šios bulvės sodinamos jau padaigintos ir yra dengiamos plėvele. Tradiciškai anksčiausiai bulves mums pateikia Kėdainių krašto ūkininkai“, – komentavo I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pasak jos, bulvių sėja šiemet prasidėjo panašiu metu, kaip įprasta, tačiau didesnis drėgmės kiekis pavasarį šiemet leido pirmąjį derlių užauginti greičiau.

„Dėl šios priežasties džiaugiamės šiemet galėdami pradėti prekybą šviežiomis lietuviškomis bulvėmis pusantros savaitės anksčiau, negu praėjusiais metais“, – paaiškino I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Rimi“ Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigė, kad kol kas šviežių bulvių jų tinklo parduotuvės neturi.

„Nors šviežios lietuviškos bulvės dar nepasiekė parduotuvių lentynų, šį savaitgalį jų jau galėsime pasiūlyti savo pirkėjams. Šiuo metu turime daug įvairių kitų bulvių rūšių. Šviežių importinių bulvių SPUNTA. Taip pat pirkėjų mėgstamų DELIKATESS ir naujieną COLOMBA bulvės veislę, kuri itin mėgstama gardžiuotis prie šaltibarščių“, – teigė E.Krasauskienė.

Tikina, kad išlaikys praėjusių metų kainas

Praėjusiais metais išplatintame pranešime buvo nurodyta, kad tuo metu šviežios lietuviškos bulvės „Iki“ parduotuvėse kainavo 1,29 euro. G.Kitovės teigimu, „Soloist“ veislės bulvės „IKI“ parduotuvėse šįmet kainuos 1,49 euro. „Tiesa, šviežias bulves pirkėjai galės įsigyti ir su nuolaida – kaip ir visuomet IKI parduotuvėse su „walk15“ programėle visi žmonės gali iškeisti savo žingsnius į 20 proc. nuolaidą vaisiams ir daržovėms“, – pridūrė ji.

Pasak D.Ryliškio, kainos planuojamos tos pačios kaip pernai. Praėjusiais metais, bendraudamas su lrytas.lt, jis nurodė, kad šviežių lietuviškų bulvių kilogramas kainavo 1,29 euro.

L.Skersytė antrino, kad kainų lygį pavyko išsaugoti panašų kaip ir praėjusiais metais. Palyginimui „Lidl“ parduotuvėse praėjusių metų birželį labiau buvo regimos šviežios graikiškos bulvės, kurioms buvo taikoma akcija, – kilogramo kaina smuktelėjo nuo 1,49 euro iki 0,99 euro. Lietuviškos šviežios fasuotos bulvės „Lidl“ parduotuvėse buvo atgabentos iš žemės ūkio kooperatyvo „Suvalkijos daržovės“ ir praėjusį bieželį kainavo tiek pat kiek ir graikiškų, bet su nuolaida ir jų kainą buvo sumenkinusi iki 0,69 euro.

Pasak I.Trakimaitės-Šeškuvienės, kainas komentuoti kol kas yra sudėtinga, nes patys pirmieji naujo derliaus kiekiai visuomet būna brangesni ir sezonui įsibėgėjant pinga.

„Tačiau tikimės ir darome viską, kad pirkėjai pirmųjų lietuviškų šviežių bulvių galėtų įsigyti už tą pačią kainą, kaip ir pernai“, – tikino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus