Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Swedbank“ ir „Ignitis grupė“ susitarė dėl 70 mln. eurų finansavimo

„Swedbank“ su energetikos bendrove „Ignitis grupė“ susitarė dėl 70 mln. eurų finansavimo. Skiriamas overdrafto limitas bus naudojamas apyvartinio kapitalo poreikiams valdyti, užtikrinant „Ignitis grupės“ likvidumą, rašoma "Swedbank" pranešime spaudai.
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Pinigai
Pinigai

„Toliau užtikrintai tęsiame sėkmingą bendradarbiavimą su „Ignitis grupe“, suteikdami klientui papildomą kredito liniją. „Swedbank“ tvarumas yra strateginės svarbos sritis, mes aktyviai prisidedame prie tvaresnės ateities kūrimo per finansines paslaugas. Mūsų klientas, „Ignitis grupė“, atliepia mūsų prioritetus, turėdami ir matuodami savo tvarumo tikslus. Tad džiaugiamės, kad savo finansavimu galime prisidėti prie „Ignitis grupės“ veiklos“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

„Energetikos sektoriuje veikiančioms įmonėms yra svarbūs patikimi finansiniai partneriai. Džiaugiamės, kad galime tęsti bendradarbiavimą su „Swedbank“. Likvidumas yra svarbus aukšto investicinio kredito reitingo komponentas ir ši kredito linija prie to prisideda“, – teigia „Ignitis grupės“ valdybos narys ir finansų vadovas Jonas Rimavičius.

„Ignitis grupė“ – atsinaujinančiai energijai prioritetą teikianti integruota energetikos paslaugų bendrovė, kurios pagrindinis siekis yra sukurti 100% žalią ir saugią energetikos ekosistemą dabarties ir ateities kartoms. Grupė vysto mažai anglies dioksido į aplinką išskiriantį gamybos portfelį, didžiausią dėmesį sutelkdami į jūrinio vėjo elektrinių, sausumos vėjo hibridinių elektrinių, elektros kaupimo ir konvertavimo (angl. P2X) bei saugojimo technologijas ir, pasitelkdami integruoto verslo modelio privalumus, įgalina žaliosios ir lanksčiosios gamybos plėtrą ir planuoja pasiekti 4–5 GW instaliuotos galios iki 2030 m.

„Ignitis grupė“ stiprina savo indėlį į Europos dekarbonizaciją ir energetinio saugumo regione užtikrinimą ir siekia nulinio emisijų balanso iki 2040-2050 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas