Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivano lustų milžinė TSMC pranešė apie rekordines pirmojo ketvirčio pajamas

Taivano technologijų milžinė TSMC pranešė apie rekordines pajamas pirmąjį šių metų ketvirtį, toliau augant jos gaminamų lustų, naudojamų įvairiuose produktuose – nuo išmaniųjų telefonų iki raketų – paklausai.
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Taivanas

„Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC) turi didžiausias pasaulyje silicio plokštelių gamyklas bei gamina vienas pažangiausių mikroschemų pasaulyje.

Bendrovės pirmojo šių metų ketvirčio pajamos išaugo 36 proc. iki rekordinės 491,1 mlrd. Taivano dolerių (17,6 mlrd. JAV dolerių) sumos, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, augimas siekė 12 proc., sakoma bendrovės pranešime.

Pelnas per metus išaugo 45 proc. iki 202,7 mlrd. Taivano dolerių.

Palyginti su paskutiniuoju 2021 metų ketvirčiu, rodiklis yra 22 proc. didesnis.

Bendrovės vadovas C.C.Wei pažymėjo, kad pirmojo šių metų ketvirčio pajamos „viršijo viršutinę prieš tris mėnesius paskelbtos prognozės ribą, daugiausia dėl išmaniuosiuose telefonuose ir automobiliuose naudojamų technologijų paklausos“.

Investuotojams skirtoje konferencijoje sausio mėnesį TSMC prognozavo, kad pirmojo ketvirčio pardavimai sieks nuo 458,16 mlrd. iki 474,72 mlrd. Taivano dolerių.

Išmaniuosiuose telefonuose ir didelio našumo kompiuterinėse sistemose (angl. High Performance Computing,HPC) naudojamiems lustams teko atitinkamai 40 ir 41 proc. grynųjų pajamų, tuo metu automobilių technologijose naudojamiems lustams per pirmuosius tris šių metų mėnesius teko 5 proc. grynųjų pajamų, rodo įmonės paskelbti duomenys.

Pajamos iš HPC ir automobilių technologijų sektoriams skirtos produkcijos išaugo po 26 proc., lyginant su ankstesniu ketvirčiu.

Pasaulinis lustų trūkumas, kurį sukėlė COVID-19 pandemija, vis dar nėra susilpnėjęs ir pranešama, kad kovo mėnesį vėl pailgėjo lustų pristatymų laukimo laikas, iš dalies dėl Kinijoje įvestų griežtų karantinų.

„Žengdami į antrąjį 2022 metų ketvirtį, tikimės, kad mūsų verslui bus naudinga paklausa automobilių technologijų ir HPC sektoriuose, kuri iš dalies atsvers su išmaniųjų telefonų paklausos sezoniškumų susijusį poveikį“, – pažymėjo C.C.Wei.

TSMC prognozuoja, kad jos pajamos balandžio–birželio mėnesiais sieks nuo 17,6 mlrd. iki 18,2 mlrd. JAV dolerių, teigė finansų direktorius Wendellas Huangas.

„Nepaisant gamybos išlaidų keliamų iššūkių <...> toliau manoma, kad ilgalaikė 53 proc. ar didesnė augimo marža yra įmanoma“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai