Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talino uosto įplaukos antrąjį ketvirtį smuko 5 proc., pelnas krito 73 proc.

Penkių uostų Estijoje valdytoja „Tallinna Sadam“ pranešė, kad jos pardavimo pajamos antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažėjo 5 proc. iki 29 mln. eurų, o pelnas krito 73 proc. iki 1,4 mln. eurų.
Getty Images via AFP-Scanpix nuotr.
Getty Images via AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Pelnas

Pirmąjį pusmetį, palyginti su metais anksčiau, įplaukos iš esmės nepakito ir sudarė 57 mln. eurų, tačiau pelnas sumažėjo 42 proc. iki 7 mln. eurų, o pakoreguotas pelnas iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA) smuko 12 proc. ir tai, pasak bendrovės, lėmė išlaidų augimo spaudimas.

Bendrovės pranešime rašoma, kad didelį poveikį pusmečio finansiniams rezultatams padarė ir išaugęs keleivių skaičius, ir sumažėjęs krovinių srautas.

Nors keleivių vežimo reguliariosiomis linijomis veikla toliau nuosekliai atsigavo ir šioje veiklos srityje vis dar yra augimo potencialo, kad būtų pasiektas iki COVID-19 apribojimų buvęs lygis, krovinių apimtys dėl sankcijų ir bendro krovinių srautų mažėjimo toliau smuko.

Investicijos antrąjį ketvirtį pasiekė 4,6 mln. eurų, o per pirmąjį pusmetį bendrovė investavo iš viso 6,1 mln. eurų – 2,8 mln. eurų mažiau negu metais anksčiau.

„Tallinna Sadam“ akcijomis prekiaujama „Nasdaq“ Talino vertybinių popierių biržoje. 67 proc bendrovės akcijų valdo valstybė, 33 proc. – investiciniai fondai, pensijų fondai, privatūs investuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas