Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 23 /18:14

Tarptautinė darbo organizacija stabdo bendradarbiavimą su Rusija dėl karo Ukrainoje

Jungtinių Tautų Tarptautinė darbo organizacija (TDO) trečiadienį pranešė stabdanti visą techninį bendradarbiavimą su Rusija, dar sustiprindama Ukrainą užpuolusios Maskvos izoliaciją tarptautinėje arenoje.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

TDO priėmė sprendimą „laikinai sustabdyti techninį bendradarbiavimą ar TDO pagalbą Rusijos Federacijai, išskyrus humanitarinę pagalbą“, nurodė organizacija.

Pasak TDO, suspendavimas galios, „kol bus sutarta dėl paliaubų ir bus įgyvendintas taikus sprendinys“.

Maskvai taip pat uždrausta dalyvauti tam tikruose susitikimuose ir konferencijose.

Rezoliuciją TDO valdybai pateikė Kanada. Pranešama, kad 42 narės balsavo „už“, dvi – „prieš“, o dar aštuonios susilaikė.

„Besitęsianti Rusijos Federacijos, padedamos Baltarusijos vyriausybės, agresija prieš Ukrainą yra akivaizdžiai nesuderinama su organizacijos tikslais ir uždaviniais bei narystės TDO principais“, – sakoma rezoliucijoje.

Dokumento autoriai Maskvą ragina „nedelsiant ir besąlygiškai sustabdyti agresiją, išvesti savo karius iš Ukrainos, nutraukti Ukrainos žmonėms keliamas kančias, taip pat susilaikyti nuo bet kokio tolesnio neteisėto grasinimo jėga ar jos panaudojimo prieš bet kurią valstybę narę“.

Jungtinės Karalystės ambasadorius Simonas Manley savo ruožtu pareiškė, kad įvyko „dar vienas lemiamas balsavimas Ženevoje prieš Putino agresiją“.

„Izoliacija stiprėja. Atėjo laikas nutraukti šią barbarišką agresiją, prieštaraujančią visoms TDO vertybėms“, – pridūrė diplomatas.

1919 metais įkurta TDO yra seniausia Jungtinių Tautų specializuota agentūra. Ši organizacija JT sistemoje išsiskiria tuo, kad tik jos 187 valstybėms narėms atstovauja vyriausybės, darbdaviai ir darbuotojai.

Ženevoje įsikūrusios TDO deklaruojama misija – ginti darbuotojų teises, skatinti geras įsidarbinimo galimybes, didinti socialinę apsaugą ir stiprinti dialogą su darbu susijusiais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai