Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarptautinė teisininkų grupė tarė žodį: įšaldyto Rusijos turto konfiskavimas yra teisėtas

Iš skirtingų šalių suburta teisės ekspertų grupė mano, kad įšaldyto Rusijos turto konfiskavimas yra teisėtas, praneša „Bloomberg“.
Rusija
Rusija / „Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kad Rusija nuolat pažeidžia svarbiausias tarptautinės teisės normas, padarėme išvadą, kad, pagal tarptautinę teisę, šalys, įšaldžiusios Rusijos valstybės turtą, teisėtai gali imtis papildomų atsakomųjų priemonių prieš Rusiją, pervedant jos turtą kaip kompensaciją už žalą, tiesiogiai atsiradusią dėl jos neteisėto elgesio“, – tokį G7 šalims skirtą laišką pasirašė dešimt tarptautinės teisės ekspertų.

Jie suburti iš septynių šalių: Belgijos, Prancūzijos, Vokietijos, Japonijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės ir JAV, rašo rbc.ua.

Europos Sąjunga (ES), Didžiojo septyneto šalys (G7) ir Australija yra įšaldžiusios apie 260 mlrd. eurų vertės vertybinių popierių ir grynųjų pinigų. Daugiau kaip du trečdaliai jų yra ES, daugiausia – Belgijoje.

Laiške teisės ekspertai rekomenduoja šį turtą įšaldžiusioms valstybėms perduoti jį valdyti tarptautiniam mechanizmui. Vėliau deponuotas turtas galėtų būti skirtas paramos programoms, skirtoms Ukrainos atstatymui.

G7 šalys svarsto įvairias galimybes. Jei bus rastas sprendimas, jį planuojama paskelbti birželio mėnesį vyksiančiame G7 vadovų susitikime Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas