Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: 6,1 mln. eurų vertės „Inter RAO Lietuvos“ turtas lieka areštuotas

Kviečių biorafinavimo įmonei „Roquette Amilina“ iš rusiško kapitalo buvusios elektros tiekėjos „Inter RAO Lietuva“ siekiant prisiteisti daugiau nei 6,1 mln. eurų skolą teismas paliko areštuotą tokios vertės bendrovės turtą.
AB „INTER RAO Lietuva“
AB „INTER RAO Lietuva“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Teismas

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusį ketvirtadienį atmetė „Inter RAO Lietuvos“ skundą ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo pernai lapkričio sprendimą, kuriuo „Roquette Amilinos“ prašymu pritaikytosios laikinosios apsaugos priemonės.

„Inter RAO Lietuva“ teisme bandė įrodyti, kad „Roquette Amilinos“ ieškinys yra nepagrįstas ir kad ji turi pakankamai turto reikalavimams patenkinti.

„Teiginiai, kad apeliantė („Inter RAO Lietuva“ – BNS) turi pakankamai turto, iš kurio galėtų būti tenkinami ieškinio reikalavimai, viena vertus, nepagrindžiami jokiais įrodymais apie tai, kiek ir kokio dydžio piniginių įsipareigojimų ji turi“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Joje taip pat pabrėžiama, kad faktas, kad „Inter RAO Lietuva“ siekė ne teismo tvarka inicijuoti bankrotą, patvirtina jos siekį užbaigti veiklą dėl blogos turtinės padėties ir paneigia argumentus dėl turto atsiskaityti su kreditoriais pakankamumo.

„Roquette Amilina“ teismo prašė iš „Inter RAO Lietuvos“ priteisti 6,1 mln. eurų skolą su 12,5 proc. metų palūkanomis bei bylinėjimosi išlaidas.

Lietuvos apeliacinis teismas pernai rugsėjį panaikino 2022 metų birželio pabaigoje „Inter RAO Lietuvos“ kreditorių inicijuotą neteisminį bankrotą. Teismas paskelbė, kad įmonės kreditoriai, apie pradėtą neteisminę bankroto procedūrą neinformavę visų kreditorių, pasielgė neteisėtai.

Pretenzijas dėl kreditorių sprendimo reiškė bendrovės „Philips Morris Lietuva“, „Orlen Lietuva“ bei Lietuvos paštas.

Šiemet vasario pabaigoje Lietuvos apeliacinis teismas taip pat nusprendė, kad PET granules gaminančios Lietuvos bendrovės „Orion Global Pet“ prašymu 207,4 tūkst. eurų vertės „Inter RAO Lietuvos“ turtas lieka areštuotas.

FNTT dėl sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu 202 metų pavasarį įšaldė „Inter RAO Lietuvos“ lėšas ir akcijas.

2022-ųjų birželį įmonė paskelbė apie bankroto proceso inicijavimą įmonei, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas 2023 metų rugsėjį pripažino sprendimą neteisėtu ir nurodė, kad įmonė pažeidė pareigą apie tai informuoti visus kreditorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas