Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „cbet.lt“ leisdama internetu lošti nuotoliu iš užsienio įstatymo nepažeidė

Lošimų organizatorė „Tete-a-tete“ užsieniečiams iš užsienio leisdama lošti nuotoliu svetainėje „www.cbet.lt“ įstatymo nepažeidė, todėl Lošimų priežiūros tarnyba jai 15 tūkst. eurų nuobaudą skyrė nepagrįstai, nusprendė teismas.
Kortų kolekcionierius Gintautas Vaitonis
Kortų kolekcionierius Gintautas Vaitonis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Regionų administracinis teismas gegužės 9 dieną nusprendė tenkinti „Tete-a-tete“ prašymą ir panaikinti tarnybos 2021 metų rugsėjo patikrinimo metu konstatuotą pažeidimą ir už jį skirtą 15 tūkst. eurų baudą.

„Ginčo atveju atsakovė (Lošimų priežiūros tarnyba – BNS) nepagrįstai konstatavo, kad bendrovė („Tete-a-tete“ – BNS) (...) organizavo lošimą ne pagal įstatymą, vien tuo, kad leido lošti asmenis, prisijungus iš užsienio“, – nusprendė teismas.

Tarnyba teismui teigė, kad planinio patikrinimo metu nustatė, jog „Tete-a-tete“ sudarė galimybę užsienyje esantiems asmenims prisijungti internetu svetainėje „www.cbet.lt“ ir lošti Lietuvos licenciją turinčios bendrovės nuotoliniuose lošimuose, „kas laikoma neteisėta lošimų organizatorių veikla“.

„Pažeidimas padarytas tyčia – bendrovė patikrinimo metu patvirtino, kad nesiima pati veiksmų, kad apriboti klientus, kurie patenka į bendrovės interneto svetainę ne iš Lietuvos Respublikos teritorijos“, – teigė tarnyba. 

Tuo metu „Tete-a-tete“ teigė, jog negalima laikyti, kad ji teikė paslaugas užsienyje, nes nėra užfiksuota, kad lošimai vyktų ne Lietuvoje.

„Faktą, kad užsienio piliečiai gali dalyvauti Lietuvos bendrovių organizuojamuose lošimuose, patvirtina ir kitos azartinių lošimų įstatymo nuostatos“, – teismui teigė bendrovė.

Teismas konstatavo, kad įstatymo išvardintose asmenų grupėse (amžiaus, pareigų, prašymo neleisti lošti pateikimo), kurioms draudžiama lošti, nėra numatyta drausti lošti žmonėms, kurie yra užsieniečiai ar yra užsienyje. 

„Analogiškai kaip iš užsienio atvykęs asmuo gali dalyvauti lošime fiziškai, jis tai gali daryti ir nuotoliniu būdu“, – nusprendė teismas.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas