Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:07 /17:40

Teismas iškėlė „Utenos trikotažo“ restruktūrizavimo bylą

SBA grupės tekstilės gamybos įmonė „Utenos trikotažas“ gali restruktūrizuotis, nusprendė Panevėžio apygardos teismas. 
Darbas biure
Darbas biure / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Restruktūrizavimas suteiks laiko persigrupuoti ir pertvarkyti verslo modelį, kad būtų užtikrintas bendrovės mokumas ir ilgalaikis įsipareigojimų vykdymas,“ – pranešime teigia „Utenos trikotažo“ valdybos pirmininkė Dovilė Tamoševičienė.

Pasak pranešimo, restruktūrizavimo tikslas – persiorientuoti į pelningą veiklą ir užtikrinti jos tęstinumą. Teismas taip pat patvirtino įmonės 4 metų restruktūrizavimo planą, kuriame numatyta efektyvinti veiklą mažinant sąnaudas ir atsisakant nuostolingų, bet išlaikant kuo daugiau perspektyvios veiklos apimčių.

„Dėl smukusios paklausos kritus užsakomosios gamybos mastui, kai kurie procesai tapo neefektyvūs ir brangūs, todėl restruktūrizavimo planas numato pasitelkti daugiau subrangos paslaugų. Bendrovę siekiama pertvarkyti taip, kad net ir esant žemesniems pardavimams būtų atkurta pelninga veikla ir vykdomi įsipareigojimai darbuotojams, kreditoriams, partneriams“, – pranešime teigia bendrovė.

Nepriklausomai nuo to, kaip vyks užsakomoji gamyba, planas numato tęsti nuosavų prekių ženklų gamybą, kuri ir dabar yra pelninga.

„Prekių ženklo „Utenos“ gaminių pardavimai Lietuvoje yra pakankamai stabilūs ir sudaro apie 12 proc. visų įmonės pajamų“, – teigiama pranešime. 

Restruktūrizavimo plano projekte numatytos galimybės realizuoti įvairų turtą: nekilnojamąjį, kilnojamąjį, vertybinius popierius. Pardavus jį pirmiausia bus vykdomi įsipareigojimai kreditoriams.

„Vienas pagrindinių objektų, kuris bus parduodamas, tai didelis „Utenos trikotažo“ gamybos kompleksas ir administracinės patalpos“, – teigia įmonė.  

Restruktūrizavimo planas taip pat numato realizuoti dalį įrangos bei įrengimų, valdomų bendrovių akcijas. Anot benrovės, realizuojant turtą pirmiausia bus dengiami įsipareigojimai darbuotojams ir su akcininku nesusijusiems kreditoriams, o tik po to pagrindiniam akcininkui – „SBA Grupei“. 

„SBA Grupė“ šiemet „Utenos trikotažui“ suteikė 1,7 mln. eurų likvidumo paskolą, iš kurios mokami atlyginimai bendrovės darbuotojams, vykdomi įsipareigojimai kreditoriams, atliekami kiti būtini mokėjimai.  

„Utenos trikotažo“ akcininkai liepos pabaigoje pritarė įmonės restruktūrizavimui bei patvirtino ketverių metų jos pertvarkymo planą, siekiant užtikrinti mokumą ir ilgalaikę veiklos perspektyvą.

Įmonės kreditoriai rugpjūčio 9 dieną taip pat pritarė restruktūrizavimo plano projektui ir įpareigojo vadovę pateikti jį teismui. Už planą balsavo 50,9 proc. reikalavimų turintys kreditoriai. Prieš balsavo „DHL Lietuva“, Valstybinė mokesčių inspekcija ir „Sodros“ Panevėžio skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas