Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: kreditoriai „Arvi fertis“ turtą už 1 mln. eurų „UHB Agro“ parduoda teisėtai

Trąšų prekybos bendrovei „Belor“ teisme nepavyko panaikinti bankrutuojančios, verslininko Vidmanto Kučinsko anksčiau kontroliuotos Marijampolės trąšų įmonės „Arvi fertis“ kreditorių sprendimo, kuriuo aukcione neparduotą jos turtą už 1 mln. eurų leista įsigyti trąšų prekybos bendrovei „UHB Agro“.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Belor“ prašė šį ir kitus „Arvi fertis“ kreditorių susirinkimo sprendimus, priimtus balandžio 24-ąją, pripažinti negaliojančiais ir juos panaikinti, tačiau Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę skundą atmetė.

„Skųsdama kreditorių susirinkimo sprendimą dėl netinkamos turto kainos „Belor“ nurodo tuos pačius argumentus, dėl kurių buvo jau pasisakyta sprendžiant ankstesnį sprendimo teisėtumo klausimą. Tokie argumentai negali būti laikomi pagrįstais, todėl jie nesudaro pagrindo laikyti skundžiamą susirinkimo sprendimą negaliojančiu“, – teigiama birželio 20-osios nutartyje, kurią dar galima skųsti.

Ginčydama sprendimą „Belor“ nurodė, kad nustatyta turto pardavimo kaina neatitinka kreditorių interesų ir rinkos vertės, reikalavo naujo vertinimo atsižvelgiant į infliaciją.

Nutartyje neįvardijama, kokį konkrečiai „Arvi fertis“ turtą kreditoriai nutarė už 1 mln. eurų parduoti Širvintų „UHB Agro“, nurodoma tik tiek, kad tai neįkeistas nekilnojamasis ir kitas turtas.

BNS anksčiau skelbė, kad neįvykusiame aukcione buvo bandoma parduoti teisę į valstybinės žemės sklypo Ignalinos rajone nuomą bei kitą turtą.

„Belor“ taip pat skundė kreditorių susirinkimo sprendimus dėl aukcionuose parduodamo „Arvi fertis“ turto Ignalinoje kainos mažinimo bei įkeisto turto administravimo įkainio, siekiančio 243 tūkst. eurų, bet ir šiuos skundus teismas atmetė.

Bankroto bylos jau iškeltos V.Kučinsko valdytoms „Arvi“ grupės įmonėms „Arvi kalakutai“ ir „Marijampolės pašarai“, tačiau pačiam V.Kučinskui teismai neleido paskelbti asmeninio bankroto.

Jis yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas