Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tiesioginėms užsienio investicijoms pritraukti – 6 mln. eurų ES lėšų

Siekiant pritraukti užsienio investuotojų mokslinių tyrimų ir eksperimentinei plėtrai (MTEP) Vidurio ir vakarų Lietuvos regione, skiriamas 6 mln. eurų Europos Sąjungos finansavimas.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dėl jo gali kreiptis užsienio investuotojai, kurie yra labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės bei didelės įmonės, kurios bendradarbiauja su mažomis ir vidutinėmis, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija, 

„Šio kvietimo lėšomis skatinsime mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros vykdymą ir bendradarbiavimą, taip pat didinsime technologijų perdavimą tarp didelių ir labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių, veikiančių technologijų ir inovacijų srityse. Šiam tikslui pasitelksime užsienio investuotojus“, – pranešime sakė ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Didžiausia galima projektui skirta finansavimo lėšų suma yra 2 mln. eurų, planus Inovacijų agentūrai galima teikti iki šių metų gegužės pabaigos. 

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis, per pastaruosius trejus metus pritraukti 157 investiciniai projektai, kurie, planuojama, sukurs daugiau nei 14 tūkst. darbo vietų. Investicijų skaičius per trejus metus siekia 516 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas