Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tilto tarp mokslo ir verslo statybai – daugiau negu 10 mln. Eur

10,14 mln. Eur – tokia ES investicijų suma nuo 2014 iki 2020 m. bus skirta mažosioms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms pagal Ūkio ministerijos priemonę „Inovaciniai čekiai“. Inovacinių čekių idėja buvo ypač sėkminga 2007–2013 m. finansiniu laikotarpiu, dėl to neabejojama, kad pasinaudodamos šia priemone įmonės ir toliau aktyviai įsigis reikalingas paslaugas iš mokslo institucijų ir diegs reikalingas inovacijas.
Mokslas
Mokslas / 123rf.com nuotr.

„Inovaciniai čekiai padeda skatinti žinių pasikeitimą tarp mokslo ir verslo atstovų, mokslo pasiekimus pritaikyti versle ir juos komercinti “, – trumpai inovacinius čekius pristato ūkio ministerijos Inovacijų departamento direktorius Dimitrijus Kucevičius.

Pasinaudodamos šia priemone bendrovės gali sulaukti investicijų ir produktų prototipų ar gaminių dizaino kūrimui.

Ir iš tiesų, priemonė „Inovaciniai čekiai“ yra savotiškas tiltas, jungiantis dvi ekonomikai gyvybiškai svarbias sritis – mokslą ir verslą.

Panaudodamos inovacinius čekius ir dalį savo lėšų, įmonės gaus finansavimą techninių galimybių studijoms bei mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros išlaidoms padengti. Investicijų, kurios gali būti nukreiptos įmonei pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Inovaciniai čekiai“ dydis gali svyruoti nuo 2,9 tūkst. Eur iki 14,48 tūkst. Eur.

Maža to, pasinaudodamos šia priemone bendrovės gali sulaukti investicijų ir produktų prototipų ar gaminių dizaino kūrimui.

„Tikimės, kad priemonė „Inovaciniai čekiai“ prisidės prie mokslinių tyrimų bei didesnės technologinės plėtros privačiame sektoriuje“, – mintimis dalijosi D. Kucevičius.

Mažai kas abejoja ir dėl to, kad „Inovaciniai čekiai“ sustiprins ir taip jau pastaruoju metu išaugusį mūsų šalies ekonominį konkurencingumą bei aukštą pridėtinę vertę kuriančio verslo lyginamąją dalį.

„Inovaciniai čekiai“ naudingi dar ir tuo, kad jie skatina mažas ir vidutines įmones dėmesį skirti tam, kas labiausiai prisideda prie Lietuvos ūkio augimo – inovacijų plėtojimo. Jie yra reali parama smulkiajam ir vidutiniam verslui įsigyti reikiamas mokslinių tyrimų paslaugas“, – pabrėžė D. Kucevičius.

ES – UKMin logo​​
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas