Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalis genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojų prašo atkreipti dėmesį į mažus jų atlyginimus

Vykstant valstybės biudžeto svarstymams, daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) darbuotojų prašo valstybės vadovų atkreipti dėmesį į jų atlyginimus.
Eurai
Eurai / „Scanpix“ nuotr.

Kreipimęsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį bei Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Stasį Jakeliūną darbuotojai nurodė vidutiniškai uždirbantys apie 400 šimtus eurų „į rankas“.

„Šiuo metu, LR Seime formuojant valstybės biudžetą, prašytume atsižvelgti į mūsų išdėstytą socialiai opią problemą“, – rašoma kreipimęsi.

Dokumentą pasirašė 108 iš 147 LGGRTC darbuotojų. Jo generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė BNS teigė, jog apie 400 eurų gauna vadovaujančių pareigų neužimantys centro darbuotojai – istorikai, specialistai, muziejininkai.

Jų kreipimęsi į politikus rašoma, kad atlyginimai nekeliami dešimtmečiais, o visi ankstesni bandymai atkreipti į tai dėmesį būdavo bevaisiai.

Genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojai teigia, jog institucija yra svarbi informaciniame kare.

„Apmaudu, kad Lietuvoje istorikai tampa labai reikalingi tik tuomet, kai reikia ginti valstybės garbę, tačiau jų eiliniai gyvenimo „šiokiadieniai“ vegetuojant ant skurdo ribos niekam nerūpi“, – rašoma kreipimęsi.

Centro vadovė T.B.Burauskaitė sakė, kad maži darbuotojų atlyginimai rodo, jog valstybė nuvertina intelektualinį darbą, nes leidžia tiek mažai mokėti žmonėms ne tik su aukštuoju išsilavinimu, bet ir mokslo daktarams.

„Man jų prašymas atrodo pagrįstas ir logiškas. (...) Tai nėra proporcinga, kad šitiek išsimokslinę žmonės tiek uždirba“, – teigė LGGRTC direktorė.

Biudžeto projektas Seimui buvo pristatytas spalio pabaigoje. Dabar jis grąžintas Vyriausybei tobulinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito