Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:05

Regi naują tendenciją: darbdaviai iš darbo skelbimų išbraukia vieną punktą

Turite aukštojo mokslo diplomą? Kai kuriems darbdaviams tai ima rūpėti vis mažiau. Dabar svarbiau turima patirtis ir noras dirbti, nors anksčiau kone kiekviename darbo skelbime būdavo įrašomas bent bakalauro studijų baigimo reikalavimas. Kas pasikeitė ir kokie verslai diplomų nebereikalauja?
Darbo paieška
Darbo paieška / 123RF.com nuotr.

Diplomas kai kuriems nebėra būtinybė

„Rinkoje stebime naują tendenciją – diplomai darosi mažiau reikšmingi nei kad buvo, pavyzdžiui, prieš 10 metų“, – pareiškė „Emplonet“ verslo atrankų komandos vadovė Marija Brazaitienė.

Žinoma, nėra taip, kad jų niekur nebereikalaujama. Viskas priklauso nuo darbo srities. Tarkime, tokiose kaip teisė, medicina, psichologija ar inžinerija be diplomo įsidarbinti nėra galimybių arba jos itin menkos. Visgi tuose darbuose, kuriuose išties aukštojo mokslo nereikia, jo jau ir nebeprašoma.

„Turbūt pamenate, kad anksčiau dažnai diplomo būdavo prašoma ir žemesnės kvalifikacijos darbo skelbimuose. Šiandien toks skelbimas, kuriame, pavyzdžiui, valytojos būtų prašoma turėti aukštąjį išsilavinimą, būtų išjuoktas, nes šis kriterijus yra akivaizdžiai perteklinis“, – 15min teigė ji.

Rūtos Rylaitės nuotr./Marija Brazaitienė
Rūtos Rylaitės nuotr./Marija Brazaitienė

Pastaruoju metu daugėja darbo skelbimų, kuriuose apie diplomą net neužsimenama, o daugiau orientuojamasi į kandidato darbinę patirtį. M.Brazaitienė išskiria ir kelias verslų grupes, kurioms diplomas dažniausiai nė motais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas