Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turizmo verslas Baltijos šalyse vis dar patiria iššūkių

Lietuvoje vietos turizmo verslas yra geriausiai išvystytas Baltijos šalyse. Vis dėlto turizmo verslas visose Baltijos šalyse dar nepasiekė ikipandeminio lygio, teigia Baltijos šalių viešbučių ir restoranų asociacijų atstovai. 
Saulėta Tėvo dienos popietė Vilniuje
Saulėta Tėvo dienos popietė Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Matome, kad į Estiją ir Latviją daugiau važiuoja užsienio turistai (...). Pas mus ir toliau vietinis turizmas yra labai stiprus, o užsienio turizmas taip neatsistatė, tačiau matomos geros tendencijos“, – trečiadienį Vilniuje vykusiame Estijos, Latvijos ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijų vadovų susitikime BNS sakė Lietuvos asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Anot jos, vietos turizmas Lietuvoje labiausiai išsivystė per pandemiją, tačiau tikimasi, kad į šalį grįš užsieniečiai, linkę išleisti daugiau pinigų nei vietos turistai.

„(Atvažiuojamasis turizmas – BNS) atsigauna, jeigu neįvyks kokių politinių įvykių, kurie sugadintų visa tai, tai manau, mes tikrai pasivysime tą priešpandeminį lygį“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Savo ruožtu Estijos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Killu (Kilu) Maidla teigė, kad Estijoje turizmas vis dar atsilieka nuo ikipandeminio lygio, tačiau šią vasarą jau stebimi pozityvūs pokyčiai.

„Estijoje pirmasis ketvirtis buvo tikrai silpnas, prastesnis nei pernai. Lūkesčius siejame su vasaros laikotarpiu – ji šiek tiek pagerino bendrus rezultatus, tačiau vis dar šiek tiek atsiliekame“, – BNS kalbėjo K. Maidla.

„Kalbant apie užsienio turistus, Latvijoje situacija pragaištinga, Latvija paskutinėje vietoje Europos Sąjungoje (ES) pagal užsienio turistų skaičiaus grįžimą į priešpandeminį lygį“, – BNS sakė Latvijos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Andris Kalninis.

Anot jo, tai lėmė ryškus Rusijos ir Baltarusijos turistų sumažėjimas ir Vakarų Europos valstybių gyventojų baimė dėl Ukrainoje vykstančio karo.

E. Šiškauskienės teigimu, asociacija ketina valdžios dar kartą prašyti skirti didesnį dėmesį turizmui, numatyti didesnį finansavimą, siūloma sukurti turizmo pakomitetį prie Seimo Ekonomikos komiteto.

Baltijos šalių asociacijų atstovai taip pat patvirtino planuojantys spalio pabaigoje organizuoti streiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?