Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijos bankas kilstelėjo bazines palūkanas iki 35 proc.

Turkijos centrinis bankas ketvirtadienį, kaip ir buvo laukta, padidino bazinę vienos savaitės atpirkimo palūkanų normą iškart 500 bazinių punktų – iki 35 proc., pareikšdamas, jog per pastaruosius tris mėnesius „infliacijos rodikliai viršijo lūkesčius“.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Turkija

Tai buvo penktas iš eilės pinigų politikos šioje šalyje griežtinimas ties 60 proc. žyma svyruojančiai infliacijai nusmukdyti. Jos pokyčiai prasidėjo prezidentu vėl tapus Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Tajipui Erdohanui), kuris po perrinkimo gegužę centrinio banko vairą perdavė patirties didžiuosiuose tarptautiniuose bankuose įgijusiai Hafize Gaye Erkan (Halizei Gaje Erkan).

Centrinis bankas pažymėjo, kad tolesni sprendimai dėl pinigų politikos bus priimami atsižvelgus į naujausius makroekonominius duomenis. Kita vertus jo pareiškime išliko įsipareigojimas toliau kelti palūkanų normas „laiku ir laipsniškai“, kol bus pasiekta „žymiai pagerėjusi infliacijos perspektyva“.

Po šio sprendimo paskelbimo nacionalinės valiutos kursas krito iki 28,1 liros už JAV dolerį, Stambulo akcijų biržos indeksas smuko žemiausiai nuo šio mėnesio pradžios, tuo tarpu vyriausybės obligacijų pajamingumui jis esminės įtakos neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas